FeaturedKIBRIS

“Erken seçim tarihinin Nisan 2022 olmasında ısrarlıyız”


Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Ersan Saner, değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yakın bir zamanda KKTC’ye geleceğini belirten Saner, Türkiye’den gelen suyun tarımda kullanılması hususunda açıklamalarda bulunacaklarını söyledi.

“ÇIKMASI GEREKEN YASALARI ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

Meclis’te Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi haricindeki diğer iki komitede iktidar-muhalefet partilerin temsilcilerinin eşit sayıda olduğunu ancak bazı durumlarda bunun hükümetin aleyhine kullanıldığını ifade eden Saner, “O nedenle bu sıkıntıyı aşmak ve çıkması gereken yasaları çıkarmak istiyoruz. Meclis çoğunluğuna dayalı bir hükümetimiz olduğuna göre buna hakkımız vardır” dedi.

“ERKEN SEÇİM TARİHİNİN NİSAN 2022 OLMASINA ISRARLIYIZ”

Erken seçim tarihi konusunda kararlı olduklarını da dile getiren Saner, “Erken seçim tarihinin Nisan 2022 olmasına ısrarlıyız. Daha önce Ekim 2020 demiştik ama salgının bu kadar uzun süreceği ve geçen yıldan da ağır geçip, tüm sektörlerimizi sıkıntıya sokacağı öngörülmemişti. Ne dünya, ne de biz 2’nci, 3’ncü dalga olacağını, geçen seneden sonra bu sene de tam kapanma veya uzun süren kısıtlamalar uygulayacağımızı hesaplamamıştık. Dolayısı ile halkımıza haksızlık yapıp, sıkıntıların aşılması için çalışacağımız yerde erken seçimi gündemimizin en ön sırasına koyamayız” dedi.

Saner, hükümet olarak ülkenin içinde bulunduğu durumun ve sorunların farkında olduklarını, Türkiye’nin de tam desteği ile bunların mümkün olan en kısa sürede aşılacağına inandığını ifade etti.

Voice Kıbrıs Haber/TAK



Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

İş yerine ait yüklü miktardaki parayı çalıp kumar oynadı!

Voice Kıbrıs Haber

Çeler “Girdi maliyetlerini düşürmek, denetim yapmak, sürdürülebilir bir politika oluşturmak bu kadar zor mudur?”

Voice Kıbrıs Haber

Yolcu uçağı türbülansa girdi 1 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı

AA

Erhürman “Bir ay için aldığınız karar, hayvancıyı perişan edecek”

Voice Kıbrıs Haber

Suçla bağlantılı 2 kişi daha tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber