Kültür Sanat

“Erken Çocuklukta Yaratıcılık ve Yaratıcı Çocuk Etkinlikleri” adlı kitap yayımlandı

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi, Plastik Sanatlar Bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Yücel Yazgın’ın, Eda Yazgın ile eş editörlük yaptığı “Erken Çocuklukta Yaratıcılık ve Yaratıcı Çocuk Etkinlikleri” adlı kitap yayımlandı.

YDÜ açıklamasına göre, eğitimciler, öğretmen adayları ve ailelerin yararlanabileceği şekilde hazırlanan kitap; Sanat Alanları Özgünlük ve Yaratıcılık İlişkileri, Yaratıcılık ve Yaratıcı Düşünce Kuramları, Yaratıcılığın Gelişiminde, Aile Öğretmen ve Okul, Çocukta Yaratıcılığın Gelişimi, Zekâ ve Yaratıcılık, Yaratıcılığı Geliştirme Etkinlikleri başlıkları ile altı bölümden oluşuyor.

“Erken Çocuklukta Yaratıcılık ve Yaratıcı Çocuk Etkinlikleri” isimli kitapta eş  editör ve bölüm yazarı olarak görev alan Yrd. Doç. Dr. Yücel Yazgın, kitapta, erken çocukluk eğitimi ve sanat alanında her biri farklı üniversitelerde çalışmakta olan 6 öğretim üyesinin, yaratıcılık ve yaratıcılık eğitimini; yaratıcı düşüncenin kuramsal temelleri, yaratıcılığın gelişimsel seyri, yaratıcılığın zeka ile ilişkisi, aile ve okul sistemi açısından yaratıcılığa bakış, özgünlük bağlamında yaratıcılığın sanatla olan ilişkisi ve eğitimciler için çocuklarla etkileşimli eğitimsel ve sanatsal yaratıcılık etkinlikleri rehberini kapsayan 6 bölümde incelendiğini kaydetti.

(TAK)


Benzer Haberler

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK

II. Dünya Çocuk Günü Resim Yarışması’na başvurular başladı

TAK

4. Kozanköy Hellim, Pekmez, Pastelli Festivali ertelendi

TAK

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber