FeaturedKIBRIS

Erhürman’dan elektrik ve tüp gaz zammı açıklaması

Başbakan Tufan Erhürman “Uzun uzun yapılan açıklamalar maalesef okunmuyor. Ama bir biçimde ne olup bittiğini halkımızla paylaşmamız gerekiyor. Bu sıkıntılı dönemde en önemli unsurlardan biri de, doğru bilgiyi, şeffaf ve sürekli bir şekilde halkımızla paylaşmak. Onun için gündemde olan konuları kısa kısa buradan paylaşmak ihtiyacı içindeyim ve bunu bugünden başlayarak sıklıkla yapacağım…” şeklinde yaptığı paylaşım sonrasında ilk olarak elektrik ve tüp gaz zammı ile ilgili bilgi verdi.

Voice of the Island 2018

Başbakan Erhürman yaptığı paylaşımlarda elektriğe gelen zamlara ilişkin açıklamada bulunarak, elektrikte yıl sonuna kadar zam yapılmamasını sağlamak için uzun bir süreden beri sürdürülen çalışmanın dün akşam sonuçlandığını duyurdu. Daha sonra ise dün tüp gaza yapılan zamma değinen Erhürman “aktarılan bilgi doğru değilse gereği yapılacak” dedi.

Başbakan’ın elektrik zammı ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

“Elektrikte yıl sonuna kadar zam yapılmamasını sağlamak için uzun bir süreden beri sürdürdüğümüz çalışma dün akşam sonuçlandı. Maliyeye ek bir külfet yüklese de, hem yurttaşlarımızın bu sıkıntılı dönemde daha da pahalı bir biçimde elektrik kullanmak zorunda kalmasının, hem de elektrik fiyatlarındaki artışın diğer ürünlerin fiyatlarını da artırmasının önlenmesi açısından son derece önemli…”

Erhürman’ın tüp gaz zammı ile ilgili yaptığı açıklama ise şu şekilde:

“Kimileri bilmezden gelse de, tüp gaz fiyatlarında yapılan artış aslında herkesin bildiği gibi hükümetin yaptığı değil, serbest piyasada yapılan bir artış. Dün akşam geç saatlere kadar yapılan görüşmelerde bu artışın ham madde ve girdi fiyatlarında yaşanan artışın bir yansıması olduğu, fahiş kar uygulaması yapılmadığı bilgisini aldık. Ekonomi Bakanlığımız bugün, bu bilginin doğruluğunu test etmek amacıyla rakamlar üzerinden bir çalışma yapıp bunu halkımızla paylaşacak. Dün akşam aktarılan bilgi doğru değilse gereği yapılacak…”


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK