FeaturedKIBRIS

Erhürman’dan alınan döviz önlemleri ile ilgili açıklama

Başbakan Tufan Erhürman haftalık rutin basın toplantısında döviz önlemi ile ilgili açıklamalarda da bulundu.

Erhürman, dövizle ilgili yaşanan sıkıntının, Kuzey Kıbrıs’ın elindeki olanaklarla aşılabilecek bir sıkıntı olmadığını ifade ederek, TL’nin değer kaybıyla ilgili yaşanan sorunların çözülebilecek iddiasında olmadıklarını belirtti.

Alınan önlemlerle dört noktada bir dokunuş yapmayı hedeflediklerini kaydeden Erhürman, döviz üzerinden elde edilen gelirlerin bir kısmını TL’ye çevirerek Maliye’nin gelirlerinden feragat ettiğini kaydetti.

Erhürman önlemlerle ilgili şunları söyledi:

“İş insanlarımızı rahatlatarak piyasaya yansımasını umuyoruz. Piyasaya para akışını hızlandırmaya çalıştık. Devlet ihalelerinde uygulanan avans sistemini yüzde 70’e çekiyoruz. Hızla şirketlerin faaliyete geçip, ekonomideki canlanma ile sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Piyasalarda dalgalanma yaşandığında, insanların borçlarını ödeme yükümlülüklerinde sıkıntı yaşanıyor. Borçlar yeniden yapılandırılma sürecine giriliyor. Bankalar döviz borçları yeniden yapılandırıyor. Piyasada pahalılık arttığı için ödeme güçlüğü var. Bunlar yeniden yapılandırılırken devletin aldığı damga pulundan vazgeçmesidir ki vatandaşlar kolaylıkla yeniden yapılandırma yapabilsinler.  TL’nin daha fazla uygulanmasına yönelik önlemler de getirdik.  Devletin kiraladığı arazilerde dar gelirli grupta ya da esnafta ortaya çıkan sıkıntıyı hafifletmek için bazı düzenlemelere gittik. Piyasaya sıcak para arzını hızlandırmak için ihalelerde avansı yükseltiyoruz.”


Benzer Haberler

Evlendiği kadının erkek olduğu ortaya çıktı!

NTV

“Shakespeare’in Hayaleti” oyununa Türkiye’den davet

Voice Kıbrıs Haber

Siyasi partiler diyaloğunun 35’inci yılında 35’inci barış fidanı Ledra Palace’ta dikildi

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Dünya Göçmen Kuşlar Günü’nde etkinlik düzenleniyor

Voice Kıbrıs Haber

2 zanlı cezaevine gönderildi!

Voice Kıbrıs Haber