FeaturedKIBRIS

Erhürman: Vakıflarla ilgili önemli verilere ulaştık

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunda vakıf malları ve Dome Otel konusundaki eleştiriler üzerine açıklamalarda bulunan Başbakan Tufan Erhürman, vakıf malları konusunda hassas olduklarının altını çizdi.

Vakıf mallarının sadece Dome Otel üzerinden gündeme geldiğini, Vakıfların bütün sözleşmelerini inceleme altına aldıklarını söyleyen Başbakan Erhürman, bu konuda önemli verilere ulaştıklarını ancak sonuçlanmadan açıklama yapmayacaklarını belirtti.

Erhürman, Vakıflar ile Dome Otel’i Başbakanlıkta toplantıya çağırdığını ve tüm gelişmelerin konuşulacağını belirtti.

Bu konudaki tartışmaların sosyal medya üzerindeki kısmının kendi talebiyle durduğunu belirten Erhürman, konunun sadece Dome Otel üzerinden konuşulmasının doğru olmadığına işaret etti.

Hükümetin herhangi bir konuda baskı yapmayacağını ancak tarafsız da olmaması gerektiğini belirten Erhürman, yapılacak usulsüz herhangi bir işlem olması halinde bunun sorumlusunun da kendisi olacağını belirtti.

Vakıflar tarafından kiralanarak kullandırılan başka oteller de bulunduğunu kaydeden Erhürman, vakfedenlerin vakfetme amaçlarına uygun verilmeyen binalar bulunduğunu aktardı.

Erhürman, Vakıfların ve Dome Otel’in yıpranmasını istemediğini belirttiği değerlendirmelerinde, Vakıfların geçmişten bugüne bir rutine dönüştürülmüş şekilde yönetildiğini ve vakfedilen yerlerin hemen hemen tümünün gerçek değerlerinin altında kiralandığını anlattı.

Erhürman, bu konuda yaptıkları çalışmaların sonuçlarını açıklayacaklarını aktardı.

Başbakan Erhürman, İstanbul Teknik Üniversitesine Yeni Erenköy’de tahsis edilen ve aralarında evkaf malı da olan araziyle ilgili sözleşmedeki sürelerin bayağı aşıldığını açıklayarak, konuyla ilgili rektörle de görüştüğünü, Türkiye’den kaynak beklendiğini belirttiğini açıkladı.
Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın İstanbul Teknik Üniversitesine para aktarma gibi bir durumu olup olmayacağını soracağını böyle bir şey olmaması halinde ise arazi tahsislerinin iptal edileceğini açıkladı.

Erhürman, Akdağ’ın önümüzdeki günlerde Kıbrıs’ın kuzeyine gelebileceğini de söyledi.


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber