FeaturedKIBRIS

Erhürman “Sanayicilerimiz Türkiye’den gelen sanayicilerle rekabet edemez”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, KKTC’deki sanayicilerin Türkiye Cumhuriyeti’nden sanayicilerle rekabet etmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Meclis Genel Kurulu’nda Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan protokol uyarınca Türkiye Cumhuriyeti finansman desteğiyle kurulacak organize sanayi bölgelerine TC’den gelen yatırımcıların 3 Milyon Euro yatırım yapma kaydıyla KKTC’deki sanayicilerin usul ve kiralama olanaklarına sahip olma konusu tartışıldı.
Erhürman, Meclis’te yaptığı konuşmasında, TC ile bu konuda yeni bir protokol imzalandığını ifade ederek ,

Türkiye’nin finansman desteğinin önemli olduğunu ancak KKTC’deki sanayicilerin Türkiye Cumhuriyeti’nden sanayicilerle rekabet etmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

“EK PROTOKOL YAPILMALI”

Erhürman, bu protokolün bu şekliyle Meclisten geçmesinin soruna neden olacağını, vakit varken ek protokol yapılması gerektiğini söyledi.

Erhürman, Organize sanayi bölgeleriyle ilgili imzalanan protokole işaret eden Erhürman, TC sanayi yatırımcısının KKTC sanayi yatırımcısı ile aynı statüde görüleceğini ve aynı haklara sahip olacağını belirtti.

“ SANAYİCİMİZİN SERMAYESİ VE UZMANLIĞI SINIRLI “

Erhürman, “Bizim ülkemizin, sanayicimizin sermayesi ve uzmanlığı sınırlı. Bizim sanayicimizin yapabildiği, yapabileceği işler söz konusu olduğunda buraya yabancı yatırımcıyı çağırmak ve teşvik etmek sakıncalı ve risklidir. Bizim uzmanlığımız ve sermayemiz yetmiyorsa yabancı yatırımların karşısında değiliz…” dedi.

AMCAOĞLU “KİMSE 3 MİLYON CEBİME KOYDUM, YATIRIM YAPMAYA GELDİM DEMEYECEK”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Bakanı Olgun Amcaoğlu ise Erhürman’ı yanıtladığı konuşmasında, kiralamaların komisyon kararı ve ilgili tüzükler uyarınca yapılacağını kaydederek, kimsenin “3 milyon Euro’yu cebine koydum, yatırım yapmaya geldim’ demeyeceğini söyledi.

Amcaoğlu, ihracata yönelik yeni sanayi bölgeleri inşa etmek istediklerini söyleyerek, “Üzerimize düşeni yaptık, yapıyoruz” şeklinde konuştu.


Benzer Haberler

Erhürman “Kıbrıs Türk halkının sabretme sınırı zorlanıyor”

TAK

Üstel “Yeni Girne Hastanesi’nin yılsonuna kadar hizmete girmesi hedefleniyor”

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA

12. Mormenekşe Enginar Festivali 3-5 Mayıs’ta yapılıyor

TAK

Amalthea Operasyonu için ABD’den onay bekleniyor

KHA

Zanlı 15 günü aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderildi!

Voice Kıbrıs Haber