FeaturedKIBRIS

Erhürman Rum toplumuna ve siyasilerine seslendi

Erhürman, ayrıca Cumhurbaşkanlığı’ndan Rum toplumuna ve Rum siyasilere de seslendi ve “Federasyon ve siyasi eşitlik kavramları üzerinden uzlaşmak çözüme ulaşmanın tek yolu” dedi.

Gündemim birinci maddesini Rum Lider Nikos Anastasiadis’in son günlerdeki açıklamalarının oluşturduğunu belirten Erhürman, “Anastasiadis’in açıklamaları, Sayın Akıncı’nın bir ay kadar önce masaya koyduğu teklifi reddetme noktasında bir hayal kırıklığıdır ama son açıklamalar bizim gözümüzde onun da ötesine geçiyor” değerlendirmesinde bulundu.
Rum Liderin kullandığı ifadelerin federasyon ve siyasi eşitlik konusunda olması gereken yerde olmadığını bir kez daha gösterdiğini ifade eden Erhürman şöyle devam etti:
“ ‘Çoğunluk yönetir’ kavramını ısrarla kullanmış olması, ‘çoğunluk azınlık denklemi’ üzerinden açıklama yapması, Rum Liderin bu kadar uzun süren müzakere sürecinin sonucunda olması gereken yerde olmadığını, Sayın Akıncı’nın uzun süreden beri söz ettiği zihniyet değişimi tablosunun ortada olmadığını ve bu işin temel parametresi olan federasyonu ve siyasi eşitliği algılama noktasında yaşanan sorunların büyüklüğünü ortaya koyuyor. Bu son derece düşündürücü ve üzücü. 
Buradan bir kez daha Kıbrıs Rum toplumuna ve Rum siyasilere sesleniyorum: Federasyon ve siyasi eşitlik kavramları üzerinden uzlaşmak bu adada çözüme ulaşmanın tek yoludur.”

İKİLİNİN GÜNDEMİNDE YİNE DERİNYA VE APLIÇ VARDI

Gündemlerinde yer alan diğer konu maddelerinin Derinya ve Aplıç sınır kapıları olduğunu belirten Erhürman, bu konudaki çalışmaları Cumhurbaşkanlığı ile birlikte koordineli şekilde yürüttüklerini de anımsattı. 
Derinya ve Aplıç için birden çok idari kurumun sürece müdahil olması gerektiğini söyleyen Erhürman, bugün Başbakanlıkta bir koordinasyon toplantısı yapıldığını aktardı. 
Toplantının tüm birimlerle birlikte gerçekleştirildiğini dile getiren Erhürman, “İlgili birimler hepsi ayrı ayrı çalışmalarını tamamladılar. Bugün Başbakanlıkta Başbakanlık koordinatörlüğündeki toplantıyla sürece son noktayı koyma ve ihale aşamasına geçebilmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.


Benzer Haberler

KTAMS: “30 Nisan itibariyle bir ailenin açlık sınırı 23 bin 559 TL”

Voice Kıbrıs Haber

Tufan: “Yollarda değil pistlerde yarışalım”

Voice Kıbrıs Haber

7 Mayıs Dünya Astım Günü: “262 milyon insan astımın etkisinde”

Voice Kıbrıs Haber

Derinya’ya yeni bir pazar yeri inşa ediliyor

Voice Kıbrıs Haber

Holguin’in akşam saatlerinde adaya gelmesi bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Güney’e Ürdün’den yangın söndürme helikopteri desteği

Voice Kıbrıs Haber