FeaturedKIBRIS

Erhürman: Müzakereleri liderler seviyesinde yapmayı uygun gördük!

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Halkın Partisi (HP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ve Demokrat Parti’nin (DP) genel başkanlarının dörtlü koalisyon hükümeti oluşturmak için bugün yaptığı toplantıdan sonra, görüşmelerde sona yaklaşıldığı ve müzakereleri liderler seviyesinde yapmayı uygun gördüklerini açıklandı.

Görüşmenin ardından açıklama yapan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, karşılıklı iyi niyet ve güven ilkeleri içinde çalıştıklarını ve artık sonuca doğru yaklaştıklarını söyleyebileceğini ifade ederek “Görüşmeler olması gerektiği gibi ilerliyor. Kısa bir süre içinde sonuç almayı umduğumuzu rahatlıkla ifade edebilirim” dedi.

Erhürman, liderler düzeyindeki görüşmelere yarın da devam edeceklerini söyledi.

ERHÜRMAN: “KARŞILIKLI İYİ NİYET VE GÜVEN İLKELERİ ÇERÇEVESİNDE ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTÜYORUZ”

Dörtlü koalisyon çalışmaları kapsamında bugün de liderler düzeyinde görüşmelere devam ettiklerini söyleyen Erhürman, “Karşılıklı iyi niyet ve güven ilkeleri çerçevesinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Artık sonuca doğru yaklaştığımızı söyleyebiliriz” dedi.

Görüşmelerin olması gerektiği gibi ilerlediğini de kaydeden Erhürman, “Kısa süre içinde sonuç almayı umut edeceğimiz bir noktaya geldiğimizi rahatlıkla ifade edebilirim” şeklinde konuştu.

Dörtlü koalisyon konusunda sürdürülen çalışmalarla ilgili soruları yanıtlayan, koalisyon protokolüne ilişkin taslağın hazır olduğunu anımsatan Tufan Erhürman, hükümet programı konusunda çalışmaların başlayabilecek düzeyde olduğunu ifade etti.

“HAMMADDE ELİMİZDE”

Erhürman, “Koalisyon protokolü aslında hükümet programının ana hatlarını çizen bir şeydir ve bu taslak hemfikirlikle ortaya çıktı. Hükümet programının hazırlanması mesele değildir. Bununla ilgili hammadde şu anda hale hazırda elimizde vardır” dedi.

“ARZU ETTİĞİMİZ GİBİ SONUCA ULAŞIRSAK GERİYE KALAN TEK İŞ HÜKÜMET PROGRAMININ ÇALIŞILMASI OLACAK”

Koalisyon görüşmelerinde nelerin ele alındığının ve görüşmelerin niye bu kadar uzadığının sorulması üzerine Tufan Erhürman, ülkede daha önce dörtlü bir koalisyon pratiği olmadığını, ikili koalisyonlarda ise heyetlerin müzakere ettiğini anımsattı.

Erhürman, “Sayın Denktaş kadar deneyimli değilim ama ben de iki koalisyon görüşmesinin müzakere heyetinde yer aldım. Bu kez dörtlü koalisyon görüşmesi söz konusu. Dört parti lideri bu müzakereleri kendi aramızda yürütmeyi, müzakere heyetlerinin yaptığı işi liderler düzeyinde yapmayı uygun gördük” dedi.

Erhürman, liderler seviyesindeki görüşmelerin bitmesinin ardından müzakere heyetlerinin görüşmesinin söz konusu olmadığını da kaydederek, “Arzu ettiğimiz gibi sonuca ulaşırsak geriye kalan tek iş hükümet programının çalışılması olacak” dedi.



Benzer Haberler

“Yeni zanlılar ortaya çıkabilir”

Voice Kıbrıs Haber

Kayıp Otobüs Anıtı açıldı

TAK

DAÜ 26’ncı Bahar Festivali başlıyor

TAK

Atlı “Diyalog yolunun açık tutulması için ortak tavır almalıyız”

Voice Kıbrıs Haber

32. Devlet Fotoğraf Yarışması’na 55 kişi 1091 fotoğrafla katıldı

TAK

Atan “Hayat Pahalılığı rakamları gerçeği yansıtmıyor”

TAK