FeaturedKIBRIS

Erhürman: Kira bedellerinin 1 TL olduğu…

Cumhuriyet Meclisinin bugünki birleşiminde UBP Milletvekili Ersin Tatar’ın gündeme getirdiği kamu arazileri ile ilgili konuyu Meclis kürsüsünden Başbakan Tufan Erhürman yanıtladı.

Ersin Tatar, kamu arazilerinin devlet ciddiyeti dahilinde ele alınması gerektiğini, bakanların ailelerine bu arazileri kiralamasının doğru olmadığını düşündüğünü söyleyerek, kamu yararı olması şartının aranması gerektiğini kaydetti. Tatar, bu konunun hükümet tarafından ciddiyetle ele alınması gerektiğini vurguladı.

Başbakan Tufan Erhürman, Tatar ile aynı hassasiyeti taşıdığını söyleyerek, 1987’den bugüne binin üzerinde gayrı menkulün tahsis edildiğini,  bu konuda Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı’nın çalışma yaptığını kaydetti

Erhürman, Devlet İhale Yasası’nın geçirildiğini, yasanın geçmesinden bugüne Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi Yasası’na uyulmaksızın bu daire tarafından çok fazla ihalesiz mal verildiğini söyledi.

Maliye Bakanı Denktaş’ın Başsavcılığa hangi yasanın uygulanacağına ilişkin bir yazı yazarak görüş istediğini söyleyen Erhürman, popülizm yapmamak adına yazının sonucunun beklendiğini belirtti.

Lefkoşa Yenişehir bölgesinin 2005 yılında İmar Planı’nda yapılan değişiklikle bölgenin “Merkezi İş Alanı” ilan edildiğini, 12 kata kadar izin verildiğini söyleyen Erhürman, şu anda yapılması planlanan binanın 8 kat olarak planlandığını ifade etti. Erhürman,  kiralama ve tahsis kararlarına kriter getireceklerini, gereken incelemenin yapılacağını kaydetti.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü ile İskele bölgesinde üniversite inşasına ilişkin görüştüğünü, dört çeşit kiralama yapıldığını, ancak sözleşme süresinin aşıldığını, buna rağmen iptal edilmediğini söyleyen Erhürman, kira bedellerinin 1 TL olduğunu, bu gibi çok sayıda arazi kirası bulunduğunu belirtti.


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber