FeaturedKIBRIS

Erhürman “CTP hükümette yer almayacak”

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, heyetiyle birlikte CTP’yi ziyaret etti. CTP Genel Merkezi’nde yer alan görüşme sonrasında UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman açıklamalarda bulundu.

Yenidüzen’de yer alan habere göre İki lider de erken seçimin artık kaçınılmaz olduğu noktasında birleşti. Erhürman CTP’nin yer alacağı bir hükümet modeli konuşmadıklarını açıkladı.

Erhürman CTP’nin önceliğinin bütçenin geçirilmesi, komitelerden oybirliği ile geçen yasaların yasalaşması ve Seçim Yasası’nda Yüksek Seçim Kurulu’nun da talep ettiği değişikliklerin yapılması olduğunu kaydetti. “Şubat ayından bu yana ‘bir an önce seçim’ hedefindeyiz” diyen Erhürman “Hükümeti kurmakla görevlendirilen Sucuoğlu CTP’nin olacağı bir model konuşmadı. Biz de böyle bir formülde olmadığımızı söylüyoruz” dedi. Sucuoğlu ise 3 konuda, yani bütçe, önemli yasalar ve Seçim Yasası konusunda CTP ile hemfikir olduklarını açıkladı.

Haberin devamı için tıklayınız

Kaynak: Yenidüzen


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK