FeaturedKIBRIS

Erenköy geçiş noktasının açılması için toplantı

“Sınır Kapılarının Açılması Komitesi” Başkanı Andreas Karos’a göre, çarşamba sabahı Lefkoşa’da Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türklerin katılımıyla Erenköy geçiş noktasının açılması konulu bir toplantı gerçekleştirilecek.

Karos, KHA’ya yaptığı açıklamada, toplantının sabah saat 11.00’de geçiş noktaları için Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum Başkanı Sotos Zakheos, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Polis Chrisohou Belediye Başkanı Yota Papachristofi, Polis Chrisohus bölgesindeki diğer köyleri temsilen Pomos muhtarı Evaggelos Stilyanu, Kato Pirgo Tillirga muhtarı Nikos Kleanthus ve Pigenya muhtarı Aggeliki Fillippou’nun da katılımıyla müzakereci Andreas Mavroyannis’in ofisinde yer alacağını duyurdu.

Kros devamla, toplantıya Pirgo – Limniti Komiteleri başkanları ve “Kıbrıs Sınır Kapılarının Açılması Komitesi” temsilcilerinin de katılacağını belirtti.

Karos, Kokkina geçiş noktasının1964’ten beri kapalı olduğunu ve herkesin hedefinin Kıbrıslı Rumlara ve Kıbrıslı Türklere hizmet vermesi için Erenköy geçiş noktasının açılması olduğunu söyledi. Bunun, Lefkoşa ve Baf’ı birleştirecek olan hayati öneme sahip bir geçiş noktası olduğunu sözlerine ekledi.

Karos, buna ek olarak, Erenköy geçiş noktasının açılmasının öncelik olduğunu ve tüm yetkililerin dikkatlerini bu yöne çevirmeleri gerektiğini söyledi. İki toplumlu “Tillirga Sınır Kapısının Açılması k-Komitesi’nin” 2003’ten beri aktif olduğunu ve buna bölgedeki Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türklerin de katıldığını söyledi.

(KHA)


Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK