FeaturedKIBRIS

Ertuğruloğlu: Olay yalan kampanyasına dönüştürüldü

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Ercan İhalesi konusunun artık bir “yalan kampanyası, algı ve Tahsin Ertuğruloğlu’nu şaibelendirme operasyonuna” dönüştürüldüğünü belirtti.

Ertuğruloğlu, şahsına yönelik yapılan bu algı operasyonların gerçek amacının; Ercan Havalimanı inşaatını yapan şirketin denetimden kaçması ve üzerine düşen ödemeleri yapmaması olduğunu vurguladı.

Ertuğruloğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevine atandığı bir önceki hükümet döneminde, göreve gelir gelmez Ercan Havalimanı inşaatının bir önce tamamlanması ve halkın hizmetine sunulması amacıyla çalışmalara başladığını anımsattı.

Tüm çalışmalarını ve temaslarını ihale şartnamesi ve sözleşmesine göre yaptığını vurgulayan Ertuğruloğlu, sözleşme dışında hiçbir adım atmadığını kaydetti.

Ercan Havalimanı inşaatındaki kontrolörlük hizmetinin nasıl yapılacağının da sözleşmede açıkça yer aldığını ifade eden Ertuğruloğlu, bu konuda yaratılan algı operasyonu ve ödenmesi gereken paranın sanki “rüşvet istendi” gibi algı yaratılmasının tamamen “yalan kampanyası” olduğunu vurguladı.

Ercan Havalimanı ihalesi ile ilgili sürekli bu konunun gündemde tutularak, gerçek yapılması gereken işlerin dikkatlerden kaçırıldığını işaret eden Ertuğruloğlu, şunları kaydetti:

“Ercan’da şu anda önemli olan; devletin ve halkın malı olan Ercan Havalimanı’nın bir an önce gerçek bir denetim sürecinden geçerek halkın hizmetine kazandırılmasıdır.

Olay bir yalan kampanyasına dönüştürüldü ve sanki ödeme gizli saklı yapıldı, rüşvet alındı gibi gösterilmeye çalışıyor.

Amaçları Tahsin Ertuğruloğlu’nu şaibelendirmek ve Ercan’daki üzerine düşen mükellefiyetleri, ödemeleri yapmamak ve denetimden kaçmaktır. Olay bu kadar nettir. Ercan İhalesi Şartnamesinde her madde açıktır. Amaç ödeme ve denetimden kaçmaktır.

Bu konuda daha detaylı bir kamuoyu bilgilendirmesi yapacağımı ve yasal haklarımı saklı tuttuğumu kamuoyunun bilgisine sunarım.”


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK