FeaturedKIBRIS

Ercan Havaalanı’nda tutuklanan şahıs Polonya’da aranıyor

Kıbrıs Rum polisi basın sözcüsü Hristos Andreu, Ercan Havaalanı’nda tutuklanan iki kişiden birinin Alman pasaportuna sahip olduğunu ve Polonya’da arandığını açıkladı. Andreu, ikinci şahısla ilgili olarak ise polisin herhangi bir bilgiye veya aleyhinde herhangi bir dosyaya sahip olmadığını ifade etti.
Alithia ve diğer gazetelerde yer alan habere göre Andreu, Kıbrıs Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, 28 Ekim tarihinde Larnaka havalimanına Alman asıllı bir şahıs geldiğini ve “Schengen information system” kontrolü temelinde söz konusu kişinin çeşitli suçlarla alakalı olarak duruşmaya çıkarılmak için Polonya makamları tarafından arandığının tespit edildiğini ifade etti.
Andreu, söz konusu kişinin tutuklandığını ve Larnaka kaza mahkemesine çıkarıldığı 31 Ekim tarihine kadar gözaltında tutulduğunu belirtti.

Ancak Akabinde mahkemenin söz konusu şahsın Polonya makamlarına iade edilmesi sürecinin başlamasına hükmettiğini ifade eden Andreu, şahsın 50 bin Euro kefalet yatırması, bilgilerinin stop list’e girmesi, seyahat belgelerini ilgili makamlara teslim etmesi ve belirli tarihlerde Yermasoya polis karakolunda ispat-ı vücut etmesi koşuluyla şartlı olarak serbest bırakıldığını söyledi.

Gazete söz konusu şahsın, karakolu kendisinin seçtiğini de belirtti.

Söz konusu şahsın 3 Kasım tarihinde karakolda ispat-ı vücut etmesi gerektiğini, ancak bahse konu kişinin bunu yapmadığını kaydeden Andreu, 4 Kasım tarihinde ise iki toplumlu temas komitesinden söz konusu kişinin yanındaki iki kişiyle birlikte Alman kimliğini kullanarak Ercan havalimanından Türkiye’ye gitmeye çalıştığı konusunda bilgi aldıklarını ifade etti.

Andreu, iki kişinin Ercan havalimanında KKTC’ye giriş mührüne sahip olmadığının tespit edildiğini ve tutuklandığını söyledi.

Andreu, Rum polisi tarafından yapılan kontrolün ardından, Polonya’da aranan kişiyle birlikte KKTC’de tutuklanan ikinci Polonyalı şahsın ise 2 Kasım tarihinde Larnaka Havalimanından Güney Kıbrıs’a gittiğinin tespit edildiğini de belirtti.

Rum Haber Ajansının “elde ettiği bilgilere göre” Ercan havalimanında 3 kişinin tutuklandığı yazan gazete, Alman pasaportuna sahip olup Polonya’da aranan kişinin yanında, tutuklanan kişi hariç, bir de kadın bulunduğunu, ancak bu kadının diğer iki kişi gibi KKTC polisi tarafından tutuklanmadığı ekledi.


Benzer Haberler

“Kendi tarafımızdaki genişletme işini önümüzdeki haftadan itibaren başlatacağız”

TAK

ABD’de TikTok anketi: Halk yasaklanmasını istiyor

NTV

Kıb-Tek’e 675 TL üzeri borcu olan abonelere uyarı

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar Fed’in faizi sabit bırakma kararı sonrası karışık seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Öfke patlamalarının damar işlevini bozabileceği uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (2 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber