FeaturedKIBRIS

Enstitü, Ekim ayında 3 kurs düzenliyor

Yunus Emre Enstitüsünde yeni dönem kursları başlıyor.

Yunus Emre Enstitüsü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, dünyanın dört bir yanında bulunan 64 kültür merkezi ile kamu diplomasisi, kültürel diplomasi ve bilim diplomasisi alanlarında faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü, Ekim ayından itibaren dil olarak Türkçe öğretimi başta olmak üzere kültür ve sanat alanında düzenleyeceği kursları ilgilileriyle buluşturmaya hazırlanıyor.

Yunus Emre Enstitüsü modeli ile yabancı dil olarak Türkçe öğretimini esas alan kurslarda, 16 yaş ve üzeri yetişkin katılımcılara okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerini geliştirmeye yönelik A1-C2 düzeyinde eğitim verilecek ve kurs sonunda başarılı olan kursiyerler uluslararası geçerliğe sahip dil yeterlik belgesini almaya hak kazanacak.

Enstitü, bu dönem başlatacağı Türkçe kurslarını KKTC’nin farklı ilçelerine de taşıyor. Türkçe kurslarına katılmak isteyenler Girne’de Uluslararası Final Üniversitesi ve Lefke’de Lefke Avrupa Üniversitesine müracaatta bulunabilir.

Enstitü, Türkçe eğitim faaliyetlerinin yanı sıra, Anadolu’nun kadim medeniyet birikimini, modern ve geleneksel kültür ve sanat kurslarıyla dost ve kardeş ülke KKTC’de sanatseverlere sunmaya hazırlanıyor.

Enstitü, Ekim ayında Lefkoşa’daki merkezinde Alüminyum Rölyef, Osmanlı Türkçesi ve Ney kurslarını usta eğiticiler eşliğinde bu sanatları öğrenmek ve kendisini geliştirmek isteyenlerle buluşturuyor.

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “KKTC Doğu Akdeniz’de huzur ve güvenin anahtarı”

TAK