FeaturedKültür Sanat

“Enginar Dolması” yarın galasını yapıyor

“Enginar Dolması” adlı filmin galası yarın (14 Mart Çarşamba) 18:30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılıyor.

Yönetmenliğini Cemal Yıldırım, Senaryosunu ise Mormenekşe Kadınlar Birliği Derneği Başkanı Erşen Ummanel’in yazdığı 35 dakikalık Enginar Dolması adlı film, Dr. Küçük’ün doğum günü olan 14 Mart’ta, Dr. Fazıl Küçük Vakfı tarafından düzenlenecek olan resepsiyonda ilk gösterimi yapılacak. KKTC Cumhurbaşkanlığı, Kültür Dairesi, Dr. Fazıl Küçük Vakfı ve Yeni Boğaziçi Belediyesi’nin destekleriyle hazırlanan film merakla bekleniyor.

Konusu, 1960’lı yıllarda güneyde kalan Mormenekşe köyün’de geçen hikayede, Dr. Küçük’ün köye yapacağı ziyaret sebebi ile köylülerin yaptığı hazırlıklar ve yaşanan olaylar aktarılıyor.

Mormenekşe Kadınlar Birliği Derneği projesi olan film, Şubat ayı içerisinde 1 hafta süre ile Mormenekşe köyünde yapıldı.

BluePlatform ve Quip Production teknik yapımcılığında gerçekleştirilen çekimlerde oyuncuların tümü, dernek üyesi ve köylülerden oluşan amatör bir kadrodan oluşmakta.

Filmin görüntü yönetmeniliğini Fuat Sözen, Sanat yönetmenliğini ise Şebnem Elings üstlenmiş.Proje sorumlusu ise Elçim Öztemiz.


Benzer Haberler

Holguin’in üçlü görüşme ayarlamaya çalışacak

TAK

Nöbetçi eczaneler (4 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Cumhurbaşkanı Tatar, Gambiya’da

TAK

Külliye çalışmaları trafik akışını değiştirdi

Voice Kıbrıs Haber

1 sürücü tutuklandı, 34 araç trafikten men edildi

Voice Kıbrıs Haber

Akaryakıt istasyonunda av tüfeğiyle ateş açtı

Voice Kıbrıs Haber