FeaturedKIBRIS

Endüstriyel kenevir üretimi için hiç başvuru yok

Kıbrıs Cumhuriyeti’nde endüstriyel kenevir üretimi için çıkarılan yasadaki birçok olumsuz unsurun kenevir üretimini teşvik etmek yerine baltaladığı, yasanın çıkmasının ardından kenevir üretimi için tek bir başvuru dahi yapılmadığı bildirildi.

Politis gazetesi, AB ve diğer birçok ülkede üretimi yapılan endüstriyel kenevir üretiminin Kıbrıs’ın güneyinde de başlatılması amacıyla Kıbrıs Cumhuriyeti Meclisi’nde onaylanan yasanın, bu alandaki üretimi teşvik etmek yerine baltaladığını, yasanın çıkmasının ardından bir tek başvuru dahi yapılmadığını yazdı.

Haberde, tıbbi amaçlar başta olmak üzere birçok alanda kullanılan endüstriyel kenevirin Kıbrıs’ın güneyinde üretilebilmesi için çıkarılan yasada, tohum ekiminden ürünün yetişmesine kadarki her aşamada laboratuar tahlillerinin yapılmasının öngörüldüğü, bu tahlillerin her birinin 180 euro gibi yüksek maliyeti bulunduğu vurgulandı.

Gazete, üreticinin herhangi bir hatasında alacağı maddi cezaların çok yüksek olması, sicil kaydının temiz olmasının gerekmesi ve ürünün nerde kullanılacağının ekimden önce sözleşmelerle belirlenmiş olması gibi unsurların, başvuru yapılmamasında büyük rol oynadığını yazdı.

Kaynak: TAK


Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK