FeaturedKIBRIS

En son hava durumu tahminleri! (22 Ağustos 2019 hava durumu)

Bugün KKTC’de en yüksek sıcaklığın 37 derece olacağı tahmin ediliyor.

KKTC Meteoroloji Dairesi’nin son tahminlerine göre, bölgemiz alçak basınç sistemi ile sıcak hava kütlesinin etkisi altına kalacak.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmeler ışığında, bugün havanın açık ve az bulutlu, öğle saatleri parçalı bulutlu olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyretmesi, rüzgarın ise güney ve batı yönlerden orta kuvvette  esmesi bekleniyor.

En yüksek hava sıcaklığı iç kesimler ve sahillerde genellikle 29-37 derece dolaylarında seyredecek.

Meteoroloji uyardı: Orman yangın olasılığı yüksek!

Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, yapılan değerlendirmeler sonucunda, en yüksek hava sıcaklığının 34 dereceye kadar yükselebileceğinden arazi ve orman yangın olasılığının yüksek olduğu uyarısı yapıldı. Özellikle ince çaplı yanıcı maddelerdeki nem miktarının düşük olmasının yangınların meydana gelmesi olasılığını arttırdığı belirtildi.

Önümüzdeki günler hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Dairesi’nin 22-28 Ağustos tarihlerini kapsayan raporuna göre ülke, belirtilen tarihlerde genellikle alçak basınç sistemi ile sıcak hava kütlesinin etkisi altında kalacak.

En yüksek hava sıcaklığı genellikle iç kesimlerde 36-39; sahillerde ise 32-35 derece dolaylarında seyredecek. Rüzgar ise genellikle güney ve batı yönlerden orta kuvvette esecek.

(Voice of the Island 2019)


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK