FeaturedKIBRIS

En son hava durumu tahminleri (15 Nisan 2019)

KKTC Meteoroloji Dairesi’nin son tahminlerine göre, bölgemiz alçak basınç sistemi ile serin ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmeler ışığında, bugün havanın parçalı zamanla çok bulutlu yer yer sağanak yağmurlu geçeceği belirtildi.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 2 ile 3 derece altında seyretmesi, rüzgarın ise güney ve batı yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

En yüksek hava sıcaklığı iç kesimler ve sahillerde genellikle 19-22 derece dolaylarında seyredecek.

Meteoroloji uyardı!

Meteoroloji Dairesi Kuzey Afrika üzerinden taşınan toz zerreciklerinin dün sabahtan itibaren, bugün öğlene kadar Kıbrıs üzerinde hava kirliliği yaratacağını açıkladı.

Daireden yapılan açıklamada, toza karşı hassasiyeti olanların tedbirli olması uyarısında bulunuldu.

Önümüzdeki günlerde hava nasıl olacak?

Meteoroloji Dairesi’nin 16-21 Nisan tarihlerini kapsayan raporuna göre, bölgemiz alçak basınç sistemi ile serin ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.

Rapora göre yarın gökgürültülü ve sağanak yağmurlu geçecek. Çarşamba, perşembe günlerinin ise parçalı bulutlu geçmesi beklenirken cuma günü havanın yağmurlu ve yer yer gökgürültülü yağmurlu olacağı tahmin ediliyor. Sonraki günler ise havanın açık ve az bulutlu olması bekleniyor.

En yüksek hava sıcaklığı genellikle iç kesimlerde ve sahillerde ise 19 – 22 derece dolaylarında seyredecek; rüzgar güney ve batı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli olarak esecek.

(Voice of the Island 2019)



Benzer Haberler

Kartingciler gençlik haftasında yarışacak

Voice Kıbrıs Haber

53 adet asma ağacı yandı

Voice Kıbrıs Haber

Mağusa ve Tuzla’da hırsızlık: 3 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyen üniversite çalışanları tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

3 haftadır kayıp olan Ela Kılıç aranıyor

Voice Kıbrıs Haber

İzmirillo makinesinin kontrolünü kaybeden işçi yaralandı

Voice Kıbrıs Haber