FeaturedKIBRISPolitika

“En erken zamanda seçime gidilmesi gerek”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Mahkemeler bütçesini onayladı. 2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı görüşmelerini sürdüren Meclis, 71 milyon 471 bin 500 TL’lik Mahkemeler bütçesini oy birliğiyle kabul etti.

ANGOLEMLİ

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, yargının ülke için önemine işaret ederek, polisin de burada ayrı ve önemli bir yer tuttuğunu kaydetti. Polisin sivile bağlı olmaması konusunda eleştirilerde bulunan Angolemli, mahkemelere halkın güvenini artırmak gerektiğini, demokrasi için kendi varlıkları için bunun gerekli olduğunu vurguladı. Angolemli, mahkemenin çok önemli olduğunu, o yüzden buna göre davranılması gerektiğini kaydetti.

ÖZDENEFE

CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, yargıya gereken önemin verilmesi gerektiğini vurguladı. Özdenefe, Anayasa değişikliğinin onaylanmamasıyla alakalı olan Lefke Mahkemesi ile ilgili konunun ciddiyetle ele alınması gerektiğini ifade ederek, mahkemelerde personel ve altyapı eksikliklerinin giderilmesi, personel tayinlerine de dikkat edilmesi gerekliliğine değindi.

Özdenefe, yargıda sistemin tıkanmayacağı ve adaletin zamanında tecelli edeceği bir sistemin gerekliliğine işaret ederek, bu konudaki görüşlerini dile getirdi. Bütçede elektronik altyapının geliştirilmesi adına yapılan artışı olumlu karşılayan Özdenefe, Yüksek Adliye Kurulu’nun yasasında da değişiklik yapılması, kararların şeffaf bir şekilde paylaşılmasının önemine işaret etti.

Yüksek Adliye Kurulu uygulamalarını eleştiren Özdenefe, avukatların başvurularında azalmalar yaşandığını, bu konuda oluşan yanlış algılar olduğunu ifade etti ve bu yanlış algıları kırmanın yargısal kararların gerekçeli ve şeffaf bir şekilde paylaşılmasıyla önüne geçilebileceğini kaydetti.

Tasdik memuru konusunda yaşanan sıkıntılara da işaret eden Özdenefe, bu konuda denetimler yapılması, bunun yanı sıra yasal düzenlemeye gidilmesi gerektiğini anlattı.

Özdenefe, uyuşturucu maddelerle ilgili yasada da artık değişiklik yapılması gerektiğine işaret ederek, ülkede hem yargının yükünün hafifletilmesi hem de gençleri koruyucu, uyuşturucu maddeleri ayıran yasalar yapılmasını istedi.

Seçim ve Halk Oylaması Yasası’na da değinen Özdenefe, yasa konusunda birlikte çalışılmasının gerekliliğine işaret etti. Hükümeti erken seçim ve çalışmaları konusunda eleştiren Özdenefe, en erken zamanda Meclis iradesinin yenilenmesi için seçime gidilmesi gerektiğini söyledi.

Fazilet Özdenefe, Seçim ve Halkoylaması Yasası’na ilişkin görüşlerini de aktararak seçim sistemini hep birlikte oturup tartışabileceklerini ifade etti, ayrıca Anayasa değişikliğinin seçimle birlikte gündeme gelmemesi gerektiğini anlattı.

TAK


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK