FeaturedNarden Bingölle Nar-ı hayat

En Anlamlısından Biraz Müzik, Kitap ve Festival

narden bingöl
Narden Bingöl

En iyisi bu hafta son çıkan kitapları anlatalım ve imza günlerinden bilgiler verelim. Aslında, yaklaşan etkinliklerle festivallerin müjdelerini vermek daha keyifli olabilir. Yok yok en iyisi geçtiğimiz haftaya damga vuran organizasyonlardan konuşmak. Yoksa başka şeyler mi?… Yada…

Sanırım böyle olmayacak, en iyisi bir yerden başlamak. Sizce de öyle değil mi?

           Müzik Gönüllüleri Derneği şu sıralar çok yoğun. Zira; Dragos Musiki Derneği ile geçtiğimiz hafta çok ses getiren “Dostluk Konseri”ne imza attılar. Konserin en güzel tarafı da bir Sosyal Sorumluluk Projesi olması.

Sevdiğim çalışma arkadaşlarımdan, ülkemizin TRT kökenli Türk Sanat Müziği Sanatçısı Cem Kafkas Derneğin orkestra şefi olarak ortaya çıkan işten ve halkın ilgisinden hayli memnun.

”Kıbrıs Türk Diyabet Derneği” yararına verilen konsere giriş sadece 10 TL. Konserin ilk ayağı 30 Mart Perşembe akşamı Başkent Lefkoşa’da, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde saat 20.00’de yer aldı.Kaçıranlar üzülmesin çünkü devamı geliyor. Aşağıda afiş üzerinden tüm detaylara ulaşabilirsiniz. 

Meslek hayatının tüm birikimini bu kitapta topladı. O, ülkemizin lezzet uzmanı. Bahsettiğim kişi çoğunuzun da tahmin ettiği gibi Mustafa Şah. ”Kıbrıs’ın Tatları” kitabı, Kıbrıs’ta gastronomi alanında aklınıza gelebilecek tüm soruların yanıtlarını bulabileceğiniz bir kitap olarak okuyucuyla buluştu. Üstelik hızlı bir şekilde imza günleri yer alıyor.

Kitabın, Kıbrıs’ta gastronomiye ışık tutan Mustafa Şah imzası taşıması bir yana, yemeklerin gerçek hikayeleri ve bilinmeyen tarifleriyle yer alması da okuyucuyu meraklandıran bir başka özelliği oldu. Zoom yayınevi ‘nden yayınlanan kitaba tüm kitapçılardan ulaşabilirsiniz. 

Kanser Hastalarına Yardım Derneği 1-7 Nisan Kanser haftası dolayısıyla şu sıralar bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor. Ülkede her yıl 600-700 civarında yeni vakanın görüldüğünü açıklayan dernek, gerçekleştirilen bu etkinliklerden elde edilecek gelirle hastaların tedavi masrafları ve diğer giderlerine ışık tutacak.

Etkinlikler çerçevesinde dünyaca ünlü Belluci Sirki’nin gösterileri var. Bu sirk hem derneğe katkı olacak hem de çocukların keyifli vakit geçirmesini sağlayacak. Belluci sirki 3 ay boyunca KKTC’de. Çoluğunu çocuğunu alan koşsun. Zira, biletler su gibi satılmakta.

Bir buçuk ay Lefkoşa’da ve bir buçuk ay da Gazimağusa’da gösteriler yapacaklar. Sirkte 28 Show men akrobasi, palyaço, motor ve bisiklet gösterileri var. Kesin merak etmişsinizdir diye buraya not almakta fayda görüyorum, hayvan haklarına gösterilen saygıdan dolayı sirkte herhangi bir hayvan gösterisi yok. 

Sponsor

Etkinlikler çerçevesinde tiyatro severler de unutulmadı. Derneğe katkı sağlamak amacıyla, “Balıkçıoğlu Kabare Tiyatrosu” iş başında. ”Angolem Hava Yolları” ve “Şişman Danışman” oyunlarını izleyicilere sunacak. Elde edilecek gelirin tamamı “Kanser Hastalarına Yardım Derneği” ne bağışlanacak.

Biletlerinizi kapıdan alabilirsiniz. Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nde hem keyifli ve kaliteli bir oyun izleyin, hem de derneğe küçük bir katkınız olsun ne dersiniz?Merak ettiğiniz tüm detaylar afiş üzerinde…

            Esentepe’de her yıl yapılan yürüyüş, lokma ve rozet günleri de Derneğin 1-7 Nisan Kanser Haftası sebebiyle organize ettiği diğer etkinlikler.

Ülkemiz Festivaller açısından çok verimli. Zaten havada da tam festival kokusu var. Hepsine katılmak yetişebilmek elbette mümkün değil. Lakin ,eğer gitme düşünceniz varsa bir yerlere , ucunda bu hastalıkla mücadele eden insanlara bir katkı ve umut olacak anlamlı etkinliklere katılmakta fayda görüyorum.

Oradan satın alacağınız küçük bir magnet, bir rozet, tadına bakacağınız bir gözleme ve lokmadan elde edilecek gelir çok anlamlı bir yere gidecek. Keyifli bir gün geçireceksiniz. Hem de o günün akşamında eve döndüğünüzde, “En rahat yastık vicdandır” sözünü hatırlayarak huzur içinde uykuya dalacaksınız.

Sevgiyle kalın…


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Palmas “Halkın endişe etmesine gerek yok”

TAK