FeaturedKIBRIS

“Emlak vergisinde yüzde 250’ye varan bir artış öngörülüyor”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), hükümetin; Taşınmaz Mal Komisyonu’na kaynak yaratmak amacıyla emlak vergisinde yüzde 250’ye varan bir artış öngördüğünü ve bunu yasa şeklinde düzenleyerek, Meclis’e gönderdiğini bildirdi. Hükümete bu konuda eleştirilerde bulunan KTÖS, geçmişte puan usulü ile haksız yere dağıtılan binlerce dönüm Rum arazisi ve mülkünün bedelini halkın değil, Türkiye ve KKTC’nin ödemesi gerektiğini dile getirdi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yazılı açıklamasında, “Garantörlük” sorumluluğu çerçevesinde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğünü ve Anayasal nizamını korumak için askeri müdahale yapan Türkiye Cumhuriyeti devletinin, yıllar içinde izlediği siyaset ile adayı ikiye ayırdığını savundu.

“Şimdi ise bunun bedelini Kıbrıslı Türkler’e ödetmek için yasal düzenlemeler yaptırıldığını” iddia eden Elcil, Kıbrıslı Rumlar’ın kuzeyde bıraktıkları taşınır ve taşınmaz malların, malı olana da olmayana da, uluslararası hukuk hiçe sayılarak puan sistemi ile tapular çıkarılarak dağıtıldığını kaydetti.

Türkiye yetkililerinin de, “uluslararası mahkemelerden kaçmak için çareler üretmeye başladığını”, Taşınmaz Mal Komisyonu’nun Rumlar’ı tazmin etmeye yönelik kararlar üretirken, bu konuda sorumlu olan Türkiye’nin uzun bir süreden beri tazminatları ödememesinden dolayı Komisyon’un çaresiz duruma düştüğünü savunan Elcil, şunları kaydetti:

“Emlak vergisi oranlarında yüzde iki yüz elliye varan bir artış öngörerek ve Mal Tazmin Komisyonu’na kaynak yaratarak, yasa yapılıp Meclise gönderilmiştir.

Okul, hastane, yol ve halkın refahına yönelik bütçeden para ayırmayan UBP-HP hükümeti, bu bedeli Kıbrıslı Türkler’e ödetmeye yönelik yasal düzenleme yapmak için harekete geçmiştir. UBP-HP hükümeti, rantın bedelini halka ödetmeye yönelmiştir.

Haksız yere binlerce dönüm Rum mülkünü ele geçirenler servetlerine servet katarken, bunun bedeli de bizden çıkarılmaya çalışılmaktadır. Bu ‘yağmanın’ bedelini ödeyecek birileri varsa o da Türkiye ile yerli işbirlikçiler olmalıdır.”

(TAK)



Benzer Haberler

Bir kişiyi darp etti, polis aracının camını kırdı!

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Komite 4 yasa tasarısını onaylayarak Genel Kurul’a sevk etti

TAK

Cinayete teşebbüs eden zanlının ceza-i ehliyetinin olup olmadığına bakılacak!

Voice Kıbrıs Haber

Eczacılar Birliği Başkanı Öksüz “Yaşadığımız ithamların hiçbirini hak etmedik”

TAK

Tuğcu “Kıb-tek Yönetim Kurulu elektrik faturalarının daha da artmasına yol açacak yeni bir adım atmaya hazırlanıyor”

TAK