FeaturedKültür Sanat

EMAA’nın düzenlediği online sergi açılıyor

Akdeniz Avrupa Sanat Derneği’nin (EMAA) online olarak düzenlediği “Sosyal Mesafe – Social Distance” isimli sergi 23 Kasım Pazartesi açılıyor.

EMAA’dan yapılan açıklama şu şekilde:

2020 yılında dünyayı küresel anlamda etkisi altına alan kovid salgını Mart ayından bu yana ülkemizde de kendini göstermiş ve sağlığın yanı sıra ekonomik, sosyolojik, psikolojik anlamda da önemli değişimler yaşatmıştır.

İnsanlık tarihinde önemli bir değişim dönüşüm dönemi yaşanan bu günlerin sanatsal ifadelerle ölümsüzleşmesi amacıyla EMAA (Akdeniz Avrupa Sanat Derneği) üyeleri online (çevrimiçi) bir sergi yapmayı planladı.

“Sosyal Mesafe – Social Distance” isimli sergide 16 sanatçının toplam 26 eseri yer alacak.

Serginin organizasyonunu üstenen dernek Yönetim Kurulu üyesi Kemal Behcet Caymaz’ın yaptığı açıklamaya göre; “Pandemi sürecinde, virüsün bulaşma riskini azaltmak amacıyla sağlık örgütlerinin uygulattığı sosyal mesafe kuralları, zaman içinde insanların iletişim biçimlerini ve kültürel alışkanlıklarını da değiştirmiştir.

Yüz yüze konuşmaların, toplantıların, eğitimlerin ve etkinliklerin yerini dijital ortamların alması nedeniyle ilişki biçimleri ve iletişim yöntemleri de değişmeye mecbur kalmıştır” şeklinde oldu.

Dernek başkanı Gökçe Keçeci ise “2002 yılında kurulan KKTC’nin ilk ve en etkin sanat derneği olan EMAA, küresel ve toplumsal meseleleri her daim dert edinmiş bir yapıya sahiptir.

Çağdaş sanat yaratımını, eğitimini ve paylaşımını desteklemeyi amaç edinmiş EMAA’nın birçok üyesi bulunuyor. Yalnızca sanatçıların değil, sanatseverlerin de üye olduğu dernekte, toplum içinde yer alan her bir bireyin sanat ve sanat eserleri aracılığıyla kendini ifade etme, tanıma ve iyileşme sağlayabileceğini savunuyoruz.

Bu nedenle pandemi koşullarının yanı sıra, sergi ziyaretlerinin daha geniş kitlelere açık olabilmesi amacıyla sergi online olarak hazırlandı” ifadelerini kullandı.

Sergide yer alan Eser Keçeci, Elvan Şenkayalar, Fatma Nur Özoğul, Ferah Racioğlu, Gökçe Keçeci, Georgia Michaelides Saad, Heidi Trautmann, İnci Kansu, İsmet Tatar, Kemal B. Caymaz, Mandana Mehrnia, Nilgün Güney, Nijat Obener, Ozan Özgenler, Raif Kızıl ve Şenol Özdevrim gibi sanatçıların çalışmaları https://www.artsteps.com/view/5f859939034d766fb6c3d2d7 adresinden ve çeşitli mekanlara asılacak posterlerdeki QR kod ile 23 Kasım Pazartesi gününden itibaren 24 saat izlenebilecek.

Voice of the Island/EMAA



Benzer Haberler

Silahla yakalanan şahıslar 6 gün daha tutuklu kalacak

Voice Kıbrıs Haber

Kundaklama olayı ile ilgili iki kaportacının tutukluluk süresi uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Tayvan’dan getirdikleri 13 kilo uyuşturucuyla yakalananlara 3 ay hapis cezası verildi

Voice Kıbrıs Haber

Cinsel taciz iddasıyla tutuklanan şahıs teminatla serbet bırakıldı

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyenlerin tutukluluk süreleri uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Kartingciler gençlik haftasında yarışacak

Voice Kıbrıs Haber