FeaturedKIBRIS

Elektromanyetik alan şiddeti ölçümleri açıklanıyor

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK);  elektromanyetik alan şiddeti ölçümlerini basın toplantısıyla açıklayacak.

BTHK’den yapılan açıklamaya göre, 16 Ocak Çarşamba günü saat 10.30’da  Lefkoşa Golden Tulip Otel’de gerçekleştirilecek basın toplantısında,  Selvilitepe ve Kantara emisyon noktaları dahil olmak üzere, Lefkoşa, Girne, mağusa, Güzelyurt, Lefke ve  İskele şehir merkezleri ile kaza sınırları içerisindeki tüm yerleşim alanlarında yapılan  elektromanyetik alan şiddeti ölçümleri açıklanacak ve bununla ilgili hazırlanan web uygulamaları canlı olarak basına tanıtılacak.

Açıklamada, “Kurumumuz, faaliyetlerine başladığı günlerden buyana tüm KKTC genelinde periyodik olarak elektromanyetik alan şiddeti (EMF) ölçümleri gerçekleştirmektedir. Toplanan veriler, rapor formatında hazırlanarak kurumun internet sayfasından kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır. Bu kapsamda, Temmuz 2018 – Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleşen ölçümler, 2018 KKTC Elektromanyetik Yoğunluk Haritaları Raporunu oluşturmuştu” denildi.

Açıklamada, konusunda uzman kişilerce, ülke genelinde periyodik olarak yapılan ölçüm sonuçlarının, limit değerlerinin de bulunduğu özet bir ölçüm sonuçları tablosuna ve aynı zamanda yerleşim yerlerine ait haritalar üzerine aktarılarak Kurum internet sayfasında web uygulaması olarak vatandaşın kullanımına sunulduğu kaydedildi.

(TAK)

 


Benzer Haberler

“Kendi tarafımızdaki genişletme işini önümüzdeki haftadan itibaren başlatacağız”

TAK

ABD’de TikTok anketi: Halk yasaklanmasını istiyor

NTV

Kıb-Tek’e 675 TL üzeri borcu olan abonelere uyarı

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar Fed’in faizi sabit bırakma kararı sonrası karışık seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Öfke patlamalarının damar işlevini bozabileceği uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (2 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber