FeaturedKIBRIS

Elcil: Sn. Akdağ’ın sunduğu tablo doğru değildir

Elcil

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil, “Sn. Akdağ’ın sunduğu tablo doğru değildir. AKP’nin Kıbrıs’a para verdiği tamamen bir yalan olup, Kıbrıs’ın kuzeyi çok karlı bir sömürgedir” dedi.

Elcil, KTÖS adına yayımladığı yazılı açıklamada, Kıbrıs’ın kuzeyinde yürütülen faaliyetlerin TC’li makamlar tarafından idare edildiği gibi, AKP’ye yakın sermaye çevrelerinin de verilen imtiyazlarla tüm sektörleri ele geçirdiğini iddia etti.

Elcil’in açıklamasının tamamı;

“Kıbrıs Cumhuriyeti’nin anayasa nizamını ve toprak bütünlüğünü koruma bahanesi ile askeri müdahalede bulunan Türkiye’nin Kıbrıs ile ilgili ortaya koyduğu siyaset kolonici bir işgal siyasetine dönüşmüştür.  

Adamızın kuzeyine yönelik izlenen asimilasyon ve entegrasyon süreçlerinde oluşturulan kukla siyasi rejim, ekonomik bağımlılık yaratılarak tamamen kontrole alınmıştır. Adanın kuzeyindeki faaliyetler TC li makamlar tarafından idare edildiği gibi, AKP’ye yakın sermaye çevrelerinin de verilen imtiyazlarla tüm sektörleri ele geçirdiği de bir gerçekliktir. Tüm icraatların sorumlusu olan TC’nin Kıbrıs’tan da sorunlu Devlet Bakanı bize 3,5 milyar TL verdiği ile övünerek aslında bizleri aşağılamaktadır. Sn. Akdağ’ın sunduğu tablo doğru değildir. AKP’nin Kıbrıs’a para verdiği tamamen bir yalan olup, Kıbrıs’ın kuzeyi çok karlı bir sömürgedir.

Bilindiği üzere ambargo bahanesi ile bizi ekonomik olarak Türkiye’ye bağlayan sömürge anlayışı yüzünden Türkiye’den yapılan yıllık ithalat 1,5 milyar dolardır. (5,7 milyar TL’dir.)

  • Yüksek enflasyon nedeni ile Türk Lirası kullanmadan kaynaklanan son yedi yıllık kayıp %80’lere ulaşmıştır. Enflasyon dikkate alındığında 1974 bu yana Kıbrıs’ın kuzeyinden TL kullanılması yüzünden alınıp Türkiye’ye götürülen birikim kaç milyar dolardır?
  • Türkiye’de kumarhaneleri, gece kulüplerini kapatıp Kıbrıs’ın kuzeyine taşıyan AKP’nin buradan elde ettiği ve Türkiye’ye taşıdığı gelirler ne kadardır?
  • Kara para aklandığı ile ilgili ortaya konan uluslararası raporlarda kuzey Kıbrıs’ın adının geçtiği ortada iken burada kaç milyar dolar aklanıp Türkiye’ye gitmektedir?
  • Türkiye’nin şube bankaları aracılığı ile Kıbrıs’taki mevduatın ne kadarı Türkiye’ye taşınmaktadır?
  • Kuruşuna kadar alıp, bize sattığınız su karşılığında size kaç para ödüyoruz?
  • Cep telefonu şirketlerinin bize sattığı dünyanın en pahalı iletişimi için yıllık kaç milyon dolar Türkiye’ye gitmektedir?
  • Kaçak veya kayıtlı kaç TC uyruklu emekçiniz sizin bilginiz dahilinde sömürülen emekleri karşılığında yılda kaç milyon doları size aktarmaktadır?
  • Okullarda okuyan öğrencilerin %56’sının kamusal sağlık servislerinden yararlanan hastaların büyük bölümünün TC vatandaşı olduğu gerçeğinden hareketle bütçemizde kaç milyon TL’yi size ayırmaktayız?
  • Ankara’da açılan ve kuzey Kıbrıs’ta yapılan ihalelerin bedeli karşılığında AKP yandaşı şirketleriniz yıllık kaç parayı Türkiye’ye aktarmaktadır?

 

Sömürge Bakanı Sn. Recep Akdağ şu sorulara da cevap verirse çok memnun olacağız. Taşınan nüfusa, Türkiye’nin ambargolarına ve gelirlerimizin çok büyük bölümünün Türkiye’ye gitmesine rağmen bütçenin %83’ünü yerel gelirlerden sağladığımız gerçeği ortadadır. Tüm olumsuzlukların sorumlusu olmanıza rağmen Kıbrıslı Türkleri iş bilmez ve sadaka isteyen dilenci yerine koyan çarpıtılmış açıklamalarınızı aynen size iade ederiz.

Saygılarımızla.”


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK