FeaturedKIBRIS

EL-SEN Başkanı Cesurer, sendikadaki görev ve yetkilerini devretti

EL-SEN Başkanı Çağlayan Cesurer, sendikadaki görev ve yetkilerini Genel Sekreter  Ahmet Tuğcu’ya devrettiğini açıkladı.

Cesurer konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, oğlunun KIB-TEK tarafından yapılan sınavda başarılı olamayıp, ardından geçici işçi olarak kurumda istihdam edilmesiyle yaşananların ardından böyle bir karar aldığını belirtti.

Cesurer açıklamasında, “EL-SEN’in yıpranmaması adına, görev ve yetkilerimi  Sendika Genel Sekreteri  Ahmet Tuğcu’ya devrediyorum. Elsen tüzüğü bu sürecin nasıl yürüyeceği konusunda açık ve nettir”dedi.

Cesurer’in açıklaması şöyle:

“KIB-TEK’in 25 Temmuz 2023 tarihinde ilan ettiği münhal kapsamında elektrik elektronik teknisyenliği kadrosu için başvuruda bulunup 31 Ağustos 2023 tarihinde düzenlenen yazılı sınava giren, ancak sınav sonucunda kuruma alınan 73 kişilik listeye girmeyen oğlum Doğukan Cesurer’in 13 Eylül 2023 tarihinde telefoniyen aranarak mülakata çağrılması ve sonrasında kurum yönetimi tarafından geçici işçi statüsünde istihdam edildiğinin kendisine bildirilmesinin ardından yaşananlar, hem KIB-TEK’te örgütlü EL-SEN’in başkanı olarak beni büyük bir zan altında bırakmış, hem de sendikamızı, hiç hak etmediğini düşündüğüm saldırılara maruz kalmasına yol açmıştır. Bu sebeple, oğlumun ve oğlumla birlikte toplam 16 kişi olduğunu öğrendiğimiz bu isimlerin hangi kapsamda bu mülakata çağrıldığı konusu netleşene ve buna bağlı olarak sonrasında atacağımız adım belirlenene kadar, göz nurumuz EL-SEN’in yıpranmaması adına, görev ve yetkilerimi  Sendika Genel Sekreteri  Ahmet Tuğcu’ya devrediyorum. Elsen tüzüğü bu sürecin nasıl yürüyeceği konusunda açık ve nettir.”


Benzer Haberler

İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu’nun istifası için yine sokaklara indi

AA

Antarktika’ya düşen gök taşları küresel ısınma nedeniyle tehdit altında

AA

Nöbetçi eczaneler (28 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

İsias Davası için Adıyaman’a giden KKTC heyeti adaya döndü

BRT

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde olacak

Voice Kıbrıs Haber

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber