FeaturedKIBRIS

“Ekonomik çarkların döndürülmesi sağlanacaktır inancındayız”

Memur-Sen bir bildiri yayınlayarak Kıbrıs Türk toplumunun yeni yılını kutladı. Memur-Sen Başkanı Akın Manga imzasıyla yayınlanan bildiri şöyle:

“Tüm dünya ile birlikte,Pandemi’nin yarattığı ekonomik sorunlar nedeniyle,bizler de 2020 yılını kayıp bir yıl olarak geçirdik.

   Halen devam eden salgının,ekonomik ve sosyal sarsıntıları,insanlarımızı etkilemeyi sürdürüyor.

   Yeni hükümetten,Memur-Sen olarak öncelikli beklentimiz, ekonomik çarkların döndürülmesini sağlayacak tedbirleri ivedi olarak hayata geçirmesidir.Bunun için de sıkıntıya düşmüş Turizm ve Eğitim sektörü başta olmak üzere,küçük ve orta boy işletmelerle,esnafımızı rahatlatacak destek ve teşvikçilerin hayata geçirilmesi gerekiyor.

   İç ve dış yatırımcılara, teşvik ve destek verilerek,istihdam yaratacak yatırımların önü açılmalıdır.2020 yılı içerisinde,TL’de yaşanan değer kaybı, tüm çalışan ve emeklilerimizin alım güçlerinin %30’ları aşan oranda düşmesine neden olmuştur.

   Memur-Sen olarak,talep ve beklentimiz,kaybedilen alım gücünün telafi edilerek,tüketimin teşvik edilmesidir.Bu şekilde piyasaya para aktarılarak,ekonomik çarkların döndürülmesi sağlanacaktır inancındayız.

    Kıbrıs sorununun çözümü konusunda Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC Devleti’nin tam bir dayanışma içerisinde, iki egemen Devlet  temelinde ortaya koyduğu,yeni parametrelere desteğimiz tamdır.İnsanımızı huzur ve güven içerisinde yaşatmalıyız ki; Devlet’imiz yaşasın inancındayız.

   Bu düşüncelerle, Memur-Sen olarak,özelde tüm üyelerimizin,genelde tüm halkımızın yeni yılını kutlar,huzur,sağlık ve mutluluk dileriz.”

Voice of the Island


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK