FeaturedKIBRIS

Ekonomi Bakanı Nami: Bütün bu sorunların üstesinden el birliği ile geleceğiz

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk Başkanlığındaki yönetim Kurulu üyeleri, Ekonomi ve Enerji bakanı Özdil Nami’yi ziyaret etti.

Yeni Hükümet oluşumunu memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Avunduk, niceliğin değil niteliğin önemli olduğunu belirtti.

Avunduk, koalisyonun ömrünün uzun olmasını ve uyumlu bir şekilde çalışmasını dilediklerini kaydetti ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın Bakan Nami ile görev süresi boyunca uyumlu bir çalışma fırsatı bulacağı görüşünde olduklarını da belirtti.

Yeni hükümetle birlikte yazıp birlikte yönetme talebinde de bulunan Avunduk, “siyaset edenlerin ülkeyi yönetirken yönetim sonuçlarının direkt kamu oyuna halka yansıdığını söylemek istiyorum.” dedi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, seçim döneminde de altını çizdikleri gibi ekonomiyi bütün çalışmaların odağına koyduklarını belirtti.
Ülkede üretimi ve istihdamı artırarak bu sayede refah seviyesini yükseltmenin gerekliliğine dikkat çekerek çalışmalarını da bu yönde gerçekleştireceklerini söyleyen Nami, ülkeye sahip çıkmanın önemine işaret etti.

Halkın çok daha iyi bir yaşam standardını hak ettiğini vurgulayan Nami, bunun el birliği ile yaratılacağını belirterek bu çalışmalara Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın katkı koyma arzusunda olduğunu belirtmesinin kendileri için son derece önemli olduğunu söyledi.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın ülkenin önde gelen kuruluşlarından biri olduğunu dolayısı ile kendileri için de bakanlık için de çok önemli olduğunu belirten Nami, “birçok sorun olduğunun farkındayız odanızın önceliklerinin de farkındayız bunları bu süreç içerisinde daha yakından istişarelerle netleştireceğiz.” Dedi.

Nami “ Ama başta sanayi bölgelerinin idare edilmesi, yeni sanayi bölgelerinin oluşturulması, enerji maliyetlerinin düşürülmesi, haksız rekabetin engellenmesi gibi birçok konu gündemde bunları bir öncelik sırası ile elbette ele alacağız. Şunu kesin bir dil ile ifade edebilirim. Yapacağımız bütün çalışmalar katılımcı bir anlayış ile olacak ve bütün bu sorunların üstesinden el birliği ile geleceğiz” diye konuştu.

Ülkenin bu çalışmalarda dışa açılmasının önemi üzerinde durduklarının altını çizen Özdil Nami, “malesef hala üzerimizdeki haksız izolasyon ve ambargoların keskin etkileri hissedilmektedir. Bunların aşılmasına yönelik de her türlü çabayı el birliği ile ortaya koyacağız. Bugüne kadarki bilgi birikimimiz tecrübemiz bu konuda halkımızın emrine amade ve umarım başarılı bir dönemi de yaşayıp hedeflerimize ulaştığımız bir hükümet dönemini birlikte hayata geçireceğiz” dedi.



Benzer Haberler

Önümüzdeki hafta bulutlu olacak

Voice Kıbrıs Haber

Hristodulidis’ten “çocuk yapmak için çalışmaya başlayalım” çağrısı

TAK

Bilim Şenliği başladı

TAK

İsrail’den ilk açıklama: “Reisi’nin öldüğü kazayla bir ilgimiz yok”

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs, LGBTİ bireylere yönelik ayrımcılıkta AB birincisi

Voice Kıbrıs Haber

Eylemciler Meclis önünde!

Voice Kıbrıs Haber