FeaturedKIBRIS

Ekmek fiyatlarında artışa gidildi

250 gramlık somun ekmeğin fiyatı 1 buçuk liradan 2 buçuk liraya yükseldi.

Fırıncılar Birliği Başkanı Ömer Çıralı, dolara endeksli un fiyatlarının bu artışı kaçınılmaz hale getirdiğini söyledi.

Bakanlar Kurulu’nun 2013 yılında almış olduğu karar ile ekmek fiyatlarının serbest bırakılmasının ardından ülkemizde ekmeğin fiyatını her üretici kendisi belirliyor.

BRT’de yayınlanan 2’ye 1 programına katılan Fırıncılar Birliği Başkanı Ömer Çıralı ekmekte yapılan fiyat artışının gerekçelerini açıkladı.

Ülkede yaşanan olumsuz ekonomik koşullara işaret eden Çıralı, özellikle dövizdeki artışın girdi maliyetlerinde ciddi yükselişe neden olduğunu söyledi.

Ekmeğin temel girdisini oluşturan unda bir süreden beridir dolara endeksli bir fiyatlandırmaya gidildiğini anlatan Çıralı, bu duruma başından beridir itiraz ettiklerini anımsattı.

Ömer Çıralı, un fiyatlarının dolara endekslenmesinin ardından dövizde yaşanan aşırı artışın ekmek fiyatlarında zammı kaçınılmaz kıldığını ifade etti.

Sadece ekmeğin değil, diğer yan ürünlerin de fiyatlarının arttığını kaydeden Çıralı, unda dolara endeksli fiyat politikasının yanlış olduğunu yineledi.

Çıralı, ülkede faaliyet gösteren değirmenlerin un yapmak için ihtiyaç duydukları buğdayı dolar üzerinden ithal ediyor olmalarından dolayı üretilen unun fiyatının da dolara endekslendiğini belirterek, bunun da fiyatları doğrudan etkilediğini söyledi.

Fırıncılar birliği olarak Türkiye’den Türk Lirası fiyatlarla un ithal edebileceklerini aktaran Çıralı, ancak bunun bir türlü kabul görmediğini ifade ederek bu durumu eleştirdi.

Kaynak:BRTK


Benzer Haberler

DAÜ-SEN’in 40. Olağan Genel Kurulu yapıldı

TAK

Brent petrolün varil fiyatı 83,88 dolar

TAK

Aziz George Kilisesini tanıyıp tanıtma etkinliği yarın gerçekleştiriliyor

TAK

KTGB’den Bakanlar Kurulu’na BRTK’da yeni yönetim kurulu üyelerini belirleme çağrısı

Voice Kıbrıs Haber

Alas: “Önemli olan maaş artışı değil, alım gücünün artırılması”

TAK

Elazığ’da 4 büyüklüğünde deprem

TAK