FeaturedKIBRIS

Eide ile görüşen Gabriel, Kıbırs müzakerlerine Almanya’nın desteğini belirti

Perşembe günü Berlin’de BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile görüşen Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, KHA’ya yaptığı açıklamada, “Almanya, Kıbrıs’la ilgili müzakereleri tüm kalbiyle desteklemektedir çünkü birleşme tüm ilgili taraflar ve Avrupa’nın tümü için büyük bir başarı oluşturacaktır” dedi.

Eide, twitter hesabında: “Kıbrıs müzakereleri için kritik bir anda, Berlin’de Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile bir görüşme gerçekleştirdim. Almanya’nın güçlü desteğine özel bir saygı duymaktayım”.

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel kendi açıklamasında, “2015’den beri, Kıbrıs’ta iki taraf, BM’in desteğiyle Kıbrıs’ı yeniden birleştirmek için, hiç yorulmadan çalıştılar. Almanya, tüm kalbiyle bu müzakere sürecini desteklemektedir çünkü birleşme tüm ilgili taraflar ve Avrupa’nın tümü için büyük bir başarı olacak” dedi.

Müzakerelerin her defasına kıyasla daha çok ilerlediğini, bunun “Espen Barth Eide’nin yoğun çabalarından ve gösterdiği kararlılıktan kaynaklandığını” vurguladı.

Almanaya Dışişleri Bakanı, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiades’in ve Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı’nın müzakerelerin yeniden başlaması kararlılığını selamlayarak “müzakereler sırasında, pek çok engel uzaklaştırıldı” dedi.

Şimdi yapılması gerekilenin, “tüm tarafların kabul edebilecekleri bir çözüm yönünde, cesaret ve istekle” çalışmalara devam etmek olduğunu sözlerine ekledi.

Gabriel, “Sayın Espen Barth Eide’ye, Anastasiades’e Akıncı’ya tüm kalbimle başarılar diliyorum” dedi.

KHA’ya ulaşan bilgilere göre, Eide, cuma günü de Berlin’de, Dışişleri Bakanlığı ile temaslarına devam edecek ve pazartesi günü Kıbrıs’a geri dönecek.

Kaynak: KHA


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber