FeaturedKIBRIS

“Eğitimle ilgili hiçbir gailesi yok, tek dertleri talimatları yerine getirmek”

KTOEÖS ve KTÖS Eğitim Bakanlığı önünde ortak basın açıklaması yaparak, okulların açılmasına çok kısa bir süre kalmış olmasına rağmen; eksikliklerin, sıkıntıların giderilmediğine ve TC ile yapılan protokole dikkat çekip hükümeti eleştirdi.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem ve KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:”

“Bakanlığın Marifetleri

Okulların açılmasına çok kısa bir süre kalmış olmasına rağmen UBP-HP hükümetinin ve eğitim bakanlığının eğitimle ilgili hiçbir gailesinin olmadığına, tek dertlerinin talimatları yerine getirmek olduğuna açık ve net bir şekilde tanık olmaktayız. Bu çerçevede;

Okul ihtiyacı altyapı sorunları hala daha devam etmektedir. Tek bir okul yapımı için herhangi bir girişim yapılmamıştır. Bazı okullara ek derslik için belediyeler ihaleye çıkmıştır ancak okullar açıldığında inşaatlar devam eder durumda olacaktır. Okul idareleri ve okul aile birlikleri altyapı sorunlarına kendi imkânlarıyla çözüm üretmeye çalışmaktadır.

  1. Öğretmenlik sınavları geç yapılacağından çocuklarımız bir ay boyunca öğretmensiz kalacaktır.Ayrıca, okullarımız müdür, muavin, bölüm şefi, atölye şefi kadroları eksik olacak şekilde yeni öğretim yılına başlayacaktır.
  2.       İlahiyat kolejindeki imam hatip alanının ortaokul düzeyine indirilmesi dayatmasına bakanlık boyun eğmekte, bu okulun müfredat içerikleriyle yasalarımızı hiçe sayarak çağdaş, laik, bilimsel eğitimden uzaklaşmayı, eğitimde fırsat eşitliği sorumluluğunu yok saymayı,  AKP’nin toplumumuzu gerici muhafazakâr toplum modeline dönüştürme hedefini gerçekleştirmede destek olmayı,  talimatları harfiyen uygulamayı kendine görev saymaktadır.
  3. Kendi mezunlarımız iş beklerken TC’den öğretmen ve hatta kendi uzmanlarımız yokmuş gibi uzman görevlendirilmesine bakanlık onay vermektehatta eğitim bakanı koordinatör ismini zikrederek bu haksız adaletsiz yasadışı görevlendirmeyi savunmaktadır. Ayrıca liyakate değil parti kimliğine bakılarak birkaç maaş alanların görevlendirmeleri yapılmaktadır. Tasarruf diyerek çalışanların HP hakkını gasp eden, daha doğrusu gasp etme talimatı alan hükümete, bu görevlendirmeler devlete külfet getirmiyor mu sormak gerekir.
  4.       Eğitim bakanlığı içerisinde elçilik memurları görev yapmaktadır. Örneğin, Çanakkale kampı organizasyonunu sendikalarımıza ve Kıbrıslı Türklere hakaret eden ve açtığımız dava sonucu özür dileyen elçilik memuru yapmaktadır. Açık öğretim ve benzeri sınav gözcülükleriyle ilgili görev verilmesi işini de bu memurlar yapmakta hangi kriterlere göre öğretmenleri belirledikleri ise belirsiz durumdadır.
  5. TC ile imzalanan protokolün içinde de olan özel eğitim tüzüğüyle özel eğitimi özele peşkeş çekme planları yapılmaktadır. Tüzükle beraber değiştirilmesi planlanan bireylere özel eğitimin devletin parasız sağlaması gerekliliği maddesi kaldırılmak istenmektedir. Bu durumda sayın bakandan kaç üniversiteye veya özel kuruma özel eğitim merkezi veya okulu açma izni verdiler açıklamasını talep ediyoruz. Ayrıca önceki bakanlık döneminde tekrar görüşüleceği sözü verilen ve hatta tutanaklara geçen öğretmenler sınav tüzüğü, güncellenmesi gereken ve eğitimde sıkıntılar yaratan sınıf geçme sınav tüzüğü, disiplin tüzüğü gibi tüzükler dururken özel eğitim yasası yerine tüzük çıkarmaya çalışmak Ali Cengiz oyunudur asla kabul edilebilir değildir.
  6. Tiyatroda yaşananlar ise sanata, özgürlüklere zincir vurmaktır, toplumsal dönüşüm için dayatılanların toplumumuza yansıtılmasıdır.  Buna böyle bakılması gerekirken hala laf ebeliği yapılmakta, işbirlikçiliğe hizmet edilmekte,  olayların kendisini değil biçim, içerik ve nüansları tartışılmaktadır. Bunu yapan kraldan kralcı anlayışlar bu politikaları dayatanlarla koltuk uğruna işbirliği yapmış olmaktadır.

Eğitim, sağlık gibi kamusal hizmetleri gözden çıkaran,

bunlara yatırım yapmayarak özele peşkeş çekmeyi hedefleyen,

toplum mühendisliğine çanak tutarak eğitim yoluyla

dinci, gerici, şöven, cinsiyetçi bireyler ve toplum yapısı oluşturulmasına,

kurumlarımızın tahakküm altına alınarak üst yönetim tarafından yönetilmesine koltuk uğruna ses çıkarmayanlar, düzenden nemalanan omurgasızlar;

biliniz ki sendikalarımız sizinle ve sizi yönetenlerle mücadeleyi sonuna kadar sürdürecektir !

Kimliğimizi, dilimizi, kültürümüzü, eğitimimizi, çevremizi,

kısaca bizleri yok etmenize izin vermeyeceğiz !”


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber