FeaturedKIBRIS

“Eğitimde onlarca sorun varken, öğretmen haklarını budamaya kalkışmak bilinçli kötülüktür”

Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Korkmazhan, KTÖS ve KTOEÖS’ün sürdürdüğü grev ve eylemleri desteklediklerini belirterek, öğretmenlerin haklı mücadelesinin yanında olduklarının altını çizdi.
Atanmış UBP-DP-YDP hükümeti ve Elçiliğin emir eri Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun, Saray rejiminin dayatma yasalarını hayata geçirmeye çalıştığını kaydeden Korkmazhan, eğitimdeki kaosun sorumlusunun öğretmen haklarını geriletecek Öğretmen Yasasındaki değişikliği gündeme getiren atanmış hükümet ve Eğitim Bakanı Çavuşoğlu olduğunun altını çizdi.
Saray rejiminin, Kıbrıs’ın kuzeyinde örgütlü her yapıyı hedef aldığını, öğretmen hareketini ve direncini ortadan kaldırmak istediğini, buna asla izin vermeyeceklerini vurgulayan Korkmazhan, “KTÖS ve KTOEÖS bu toplumun onurudur. Onurumuzu ezdirmeyiz” dedi.
“Eğitimde onlarca sorun varken, atanmış hükümet ve eğitim bakanının öğretmen haklarını budamaya kalkışması bilinçli kötülüktür” diyen Korkmazhan, “Olası bir depremde yıkılması muhtemel onlarca okul halâ güçlendirilmeyi bekliyor. Çocuklarımız halâ çadırda, yağmur altında eğitim almaktadır. Türkçe bilmeyen öğrenciler sorunu her geçen gün daha da büyümektedir. Bütçesiz okullarda öğretmenler, öğrenciler ve veliler sorunlar ile boğuşmaya devam etmektedir. Tüm bu sorunları çözmek gibi bir gaileniz var mı?” diye sordu.
Eğitim’de en büyük sorunların başında kamusal eğitimin niteliği ve kalitesinin ortadan kaldırılması ve özel eğitimin teşvik edilmesi olduğunun altını çizen Korkmazhan, kamusal eğitimin kalitesinin ve niteliğinin arttırılması, eğitimde tam gün için eğitim sendikaları ile işbirliği içerisinde kapsamlı bir çalışma başlatılması gerektiğini vurguladı.
Eğitim Sendikaları ile birlikte parasız, bilimsel ve demokratik eğitim şiarının içeriğini doldurarak her alanda mücadeleye devam edeceklerinin altını çizen Korkmazhan, toplumu KTÖS ve KTOEÖS’ün mücadele ve direncine destek vermeye çağırdı


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber