FeaturedKIBRIS

Egemen Üs Bölgesi’nde termal kameralı araçlar devriyede

Egemen Üs Bölgesi Gümrük ve Göçmenlik Bürosu’nun, Doğu SBA’larda sınırları boyunca yasadışı göç ve kaçakçılıkla mücadele çabaları, memurların dört yeni özel devriye aracı teslim almasının ardından son haftalarda hız kazandı.

Şu anda faaliyette olan araçlar, sel aydınlatma sistemleri ve ücra bölgelerdeki yasa dışı faaliyetlerle mücadele etmek için termal görüntüleme özelliğine sahip yüksek çözünürlüklü uzun menzilli kameralarla güçlendirildi.

Dikelya’daki SBA Gümrük ve Göçmenlik Müdürü Adam Chatfield, yeni araçların, ekibinin yeteneklerine önemli bir katkı olduğunu söyledi. Chatfield şunları kaydetti:

“ESBA ve WSBA’daki tüm memurlar eğitimlerini aldılar. “Kaynaklardaki artışla birlikte sınır devriyelerimizi sürdürmek için ek araçlar çok gereklidir. Termal görüntüleme, düşük görünürlükte geniş alanları kaplamak için harika bir ekipman parçasıdır.

Araçlar, 7/24 devriyelerimizi desteklemek için ek destektir ve geçmişte termal kapasitesi olan ekipman kullanılmış olsa da, bu araçlar bize sınır güvenliği çalışmalarımız için en son teknolojiyi sağlıyor.

Bu araçlar, Gümrük şefinin memurları için ‘başlıca zorluk’ olarak tanımladığı bir konu olan yasadışı göç tehdidine karşı halihazırda iyi bir şekilde kullanılıyor. Bu araçlar, yasadışı göç faaliyetlerini kesintiye uğratarak ve caydırarak mücadele etmemize yardımcı oluyor. “

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber