FeaturedKIBRIS

Edep-Siz Part II, bu Akşam Art Rooms Galeri’de

Art Rooms Galeri, koordinatörlüğünü Oya Akın ile Oya Silbery’nin birlikte yürüttüğü Edep-Siz / In-Decent sergi-performans projesinin ikinci ayağı olan Edep-Siz Part II isimli sergi bu akşam ikinci gösterimiyle sanatseverlerle yeniden buluşturuyor.

Gösterim, 20.30 ila 21.30​ saatleri arasında Art Rooms Galeri – Girne’de olacak. Üçüncü ve son gösterim ise 17 mart Cuma günü gerçekleştirilecek.

EDEP-SİZ / IN-DECENT PROJESİ NEDİR?

Edep-Siz / In-Decent Projesi, performans, edebiyat, resim, fotoğraf, enstalasyon ve video gibi sanatın farklı disiplinleri bir araya getirmektedir.

Edep-Siz / In-Decent Projesi, kendimizi ‘modern’ olarak tanımladığımız bu çağda, bizlere dayatılan sistemleri, inanç felsefelerini ve bir kavram olarak moderniteyi nasıl algıladığımızın değerlendirmesidir.

Edep-Siz /In-Decent Projesi, çıplaklık, cinsellik ve erotizm karşısında erdem ve geleneğin sorgulanması, toplumun cinsellik karşısındaki ikiyüzlülüğünün ve tutarsızlığının eleştirisidir. Bunları, eleştiri ve estetiğin farklı kademelerini birleştirerek, bu sürece insan vücudunu da dahil ederek ve tek boyutu üç boyuta taşıyarak yapıyor.

Sanatçılardan eserlerini Rooftop Theatre Grubu’yla paylaşmaları istenmiş, Rooftop ekibi ise bu eserleri “uyarıcı bir dürtü” olarak kullandıkları atölye çalışmalarının ardından, her bir eser ekseninde performanslar geliştirerek canlı performanslarıyla sergiye katılmışlardır.

ROOFTOP THEATRE GRUBU KİMLERDEN OLUŞUYOR?

Rooftop Theatre Grubu: Yönetmen Maria Varnakkidou, performans sanatçıları Oya Akın, Vasiliki Andreou, Lyda Karayianni, Leda Koumidou, Despina Michaelidou ve Themida Nicolau’dan oluşmaktadır.

PROJEYE HANGİ SANATÇILAR KATKI KOYDU?

Projeye eserleriyle katılan sanatçılar: Kemal Ankaç, Emin Çizenel, Çiğdem Emir, Orhan Eskiköy, Ergenç Korkmazel, Gürgenç Korkmazel, Fatoş Miralay, Hüseyin Özinal, Burçin Pehlivan, Jenan Selçuk, Oya Silbery ve Seçkin Tercan.

Art Rooms Galeri iletişim: 0392 816 1010

www.artroomsatthehouse.com e-mail: [email protected]


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber