FeaturedKIBRIS

‘EastMed Boru hattı projesi en büyük denizaltı projelerinden biri olabilir’

Kıbrıs’ın güneyinde resmi temaslarda bulunan İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, “EastMed boru hattı projesi, dünyanın en büyük denizaltı projelerinden biri olabilir” dedi.

Rivlin, bugün Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanlık Sarayında Nikos Anastasiadis ile istişarelerde bulundu. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısı sırasında Kıbrıs Cumhuriyeti, Yunanistan ve İsrail arasında sağlanan üçlü işbirliğinin daha da geliştirilmesi imkanları hakkında konuştu.

Üçlü işbirliği konusuna değinen Rivlin, “şu anki amacımız Doğu Akdeniz boru hattının geliştirilmesidir” dedi ve söz konusu projenin “dünyanın en büyük denizaltı projelerinden bir” olabileceğini vurguladı.

Rivlin,  “Kıbrıs ve İsrail ortak alanlarda, gerçek dostluk ortamında ortaklar olabilirler ve olmalıdırlar da” dedi ve söz konusu ikili stratejik işbirliğinin “şimdi Yunanistan’la birlikte üçlü bir işbirliği olduğunu ve daha da genişletebilir bir işbirliği olabileceğini belirtti.

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, Doğu Akdeniz bölgesindeki diğer taraflarla bir enerji işbirliğinin sağlanmasının hem Kıbrıs Cumhuriyeti, hem İsrail, hem Yunanistan, hem İtalya, hem Mısır, hem Ürdün hem de Filistin halklarını olumlu etkiyebileceğini söyledi.

(CNA – Kıbrıs Haber Ajansı)


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK