FeaturedKIBRIS

Dürüst: Taviz verilmemesi gereken tek şey birlik ve beraberliktir

Türk Birliği Dayanışma Derneği, Dışişleri Bakanlığı Konferans Salonu’nda Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı gerçekleştirdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün de katıldığı anma programında açılış konuşmasını Türk Birliği Dayanışma Derneği Başkanı Güven Arıklı yaptı.

Çanakkale Zaferi ile ilgili bilgi veren ve tarihsel önemine değinen Arıklı, bu gibi etkinliklerin düzenlenmesinin bilgi verme açısından önemine işaret etti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu günlere gelmesindeÇanakkale Zaferi’nin öneminin bilindiğini, KKTC’nin de bugünlere gelmesinde Türkiye’nin etkisinin olduğunu, bu yüzden geçmişin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Bakan Dürüst, geleceğin sağlam olabilmesi için geçmişin unutulmaması, geçmişte yaşananların bilinmesi gerektiğini vurguladı.
Ülkedeki eksikliklerin giderilmesi için yapılması gerekenler olduğunu belirten Dürüst, ancak birlik ve beraberlikten taviz verilmemesi gerektiğini söyledi.

Dürüst, “Türkiye’nin bu topraklarda nefesi, etkisi, gücü eksilmedikçe bizim başımıza hiçbir olumsuzluk gelmez. Biz Türk ulusunun bir parçasıyız” dedi.

Gençlere seslenen Dürüst, atalarının geçmişte ne tür mücadele verdiğini unutmamalarını istedi.

Bakan Dürüst’ün konuşmasının ardından katılımcılara teşekkür plaketleri verildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.

UBP Milletvekili Zorlu Töre de, Çanakkale Zaferi konusunda bilgi verdi, o dönemde yaşanan zorlukları aktardı.

Çanakkale Zaferi’nin büyük ve üstün bir ruhla kazanıldığını belirten Töre, Kıbrıs’ta da bu mücadelenin aynısının verildiğini, mücadele verenlerin bu topraklarda direnerek canlarını feda ettiklerini anlattı.

Gençlere seslenen Töre, cumhuriyeti korumalarını, milli değerlerini tanımalarını ve devletlerine sahip çıkmalarını istedi.

Zorlu Töre, KKTC’yi yaşatabilmek için Türkiye ile birlikte mücadelenin devam edeceğini de vurguladı. Töre, “Çanakkale Destanı” adlı şiiri de okudu.

Kaynak: BRT


Benzer Haberler

Önümüzdeki günlerde yağmur bekleniyor, sıcaklık düşecek

TAK

Denetimlerde 7 kişi tutuklandı, 68 araç trafikten men edildi!

Voice Kıbrıs Haber

Girne Polis Müdürlüğü’ne ait telefon hatları arızalı

TAK

Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruplara müdahale edildi

AA

1 Mayıs ara bölgede “Barış ve Sosyal Adalet İçin Emekçiler Omuz Omuza”

TAK

Bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK