DÜNYATeknolojiYAŞAM

Dünyanın en yüksek geniş yapraklı ağacı Tasmanya’da

Bilim insanları, 2008’de Avustralya’nın güneydoğusunda yer alan Tasmanya adasında bulunan ve ‘Tasmanya Meşesi’ olarak bilinen ağacın dünyanın en yüksek geniş yapraklı ağacı olduğunu saptadı.

NDTV haber sitesinin haberinde, Okaliptüs sınıfındaki devasa ağacın 10 yıl önceki yüksekliğinin 99.7 metre olduğu, o zamandan bu yanaysa 100.5 metre yüksekliğe ulaştığı kaydedildi.Giant Tree Expeditions’tan Yoav Daniel Bar-Ness, konuyla ilgili açıklamasında, “Bu okaliptüsün son 3 yıl içerisinde 100 metrelik seviyeyi aştığını sanıyorum” ifadelerini kullandı.

Ağaca ‘Centurion’ (lat. centuria — yüzlük) adının verildiği belirtilen haberde, ancak bu adın ağacın yüksekliğinden değil, kaydedilen 100. devasa ağaç olduğundan kaynaklandığı ifade edildi.

Centurion’un Tasmanya’daki Tahune Forest Reserve parkında, Tahune Airwalk adlı turistik bölgenin yakınında yetiştiği bildirildi.

Haberde ayrıca adanın Icarus Dream adındaki en yüksek ikinci ağacın ise Styx Vadisi’nde yetiştiği ve yüksekliğinin 97 metre olduğu aktarıldı.

(Sputnik)


Benzer Haberler

İsveç’te Eurovision geniş güvelik önlemleri altında başladı

TRT

Netanyahu “Refah saldırısı İsrailli esirlerin getirilmesi için düzenlendi”

TRT

Ölü amcasını bankaya götüren kadın “Öldüğünü fark etmedim”

NTV

İsrail’den Refah’a kara saldırısı: Gazze dünyaya kapandı

NTV

Tayland’da rekor sıcaklık: 38 kişi öldü

NTV

Zelenski’ye suikast girişimi

NTV