FeaturedKIBRIS

Dünyanın en büyük yatlarından biri Kıbrıs kıyılarında

Dünyanın en büyük yatlarından biri olan, Rus milyarder Andrey Melnichenko’nun sahibi olduğu yelkenli yat “Sailing Yacht A”, halen Kıbrıs kıyılarında.

Yelkenli yat “A”, son günlerde adanın güney kıyılarını geziyor. Yelkenli Yat A, dünyaca ünlü Philippe Starck tarafından tasarlanan etkileyici bir tekne. Su altı gözlem güvertesi, hibrit dizel-elektrik tahrik sistemi ve son teknoloji navigasyon sistemleri gibi benzersiz özellikleriyle dünyanın en büyük ve en gelişmişlerinden biridir.

Lüks yelkenli teknenin üç direği, dünyadaki en yüksek ve en karmaşık yapılardır. Neredeyse görünmez pencereler bu yata fütüristik bir görünüm kazandırıyor.

Yapımı 2017 yılında tamamlanan yat 143 metre uzunluğunda, 25 metre genişliğinde, 100 metre yüksekliğinde, 8 katlı olup, 20 misafir ve 54 kişilik mürettebat ağırlayacak şekilde tasarlandı. Ayrıca tasarımı için, 58 metrekare çapında ve 1.8 ton ağırlığında şimdiye kadar yapılmış en büyük cam parçalarından biri kullanıldı. Bu cam parçası gözlem odasının alt kısmında kullanıldı.,

Forbes dergisine göre, 48 yaşındaki Andrey Melnichenko 15 milyar doları aşan serveti ile en zengin 10 Rus’tan biri.

(Voice of the Island)

 


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK