DÜNYAFeatured

Dünyadan Gazze’ye destek

Dünyanın farklı köşelerinde İsrail’e tepki var. Washington, Londra, Paris, Berlin ve Sydney gibi pek çok büyük şehirde binlerce kişi sokağa çıktı. Filistin’e destek gösterileri yaptı.

Yüzlerce kişi Beyaz Saray önünde toplandı, “Özgür Filistin” sloganları attı. Yanlarında getirdikleri pankartlardaysa “ateşkes şimdi” ve “bırakın Gazze yaşasın” ifadeleri yer aldı.

ABD’nin başkenti Washington’da gösterilerin adresi yalnızca Beyaz Saray’ın önü değildi. Farklı noktalarda toplanan binlerce kişi Filistin’e özgürlük sloganları attı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da da binlerce kişi Filistin halkına desteğini göstermek için Trafalgar Meydanı’nda toplandı. Protestocular acil ateşkes talep etti.

Almanya’nın başkenti Berlin’de de geniş katılımlı eylem yapıldı. Filistin bayraklarıyla yürüyen göstericiler Alman hükümetinin İsrail’e verdiği desteği sonlandırma ve Filistinlilere acil yardım çağrısı yaptı.

Fransa’nın başkenti Paris de Filistin’e destek gösterilerinin yapıldığı bir diğer önemli noktaydı. Binlerce gösterici “Şimdi ateşkes, bu bir katliam” sloganları attı.

Avustralya’nın Sydney kentindeki eylemlerde İsrail saldırılarında ölen bebek ve çocukların anısına kırmızıya boyanmış bebek arabaları ve ayakkabıları getirildi.

Batı Şeria’daysa daha çok Filistinli çocukların yer aldığı bir eylem vardı. Ellerinde Filistin bayraklarıyla toplanan çocukların ellerinde “Gazze’ye yardım edin”, “Gazze’de barış içinde yaşamayı hak ediyoruz” gibi yazıların olduğu pankartlar vardı.

Şili ve Venezuela’da da toplanan binlerce kişi Gazze’de yaşayan Filistinliler için destek gösterisi yaptı.


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK