FeaturedKIBRIS

Dünya Basın Özgürlüğü Günü

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü nedeniyle Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, dün aşkam Bedesten’de resepsiyon verdi.

Basın ve siyaset dünyasını biraraya getiren gecede Basın Teşvik Ödülleri de sahiplerini buldu.

Bedesten’de yer alan gece siyaset ve basın dünyasını biraraya getirdi.

Gecede konuşan Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Sami Özuslu, yaklaşık 130 yıllık geçmişi olan Kıbrıs Türk basınının bugün 17 gazete, 10’a yakın televizyon, onlarca websitesi ve radyosu ile hizmet verdiğini söyledi.

Basının kamuoyunu doğru bilgilendirmek, demokrasiyi ve özgürlüğü hissedebilmek için çalıştığını kaydeden Özuslu, Kıbrıs Türk medyasının özgürlükler bakımından ne kötü, ne de mükemmel bir noktada olduğunu söyledi.

Özuslu, Türkiye’de tutuklu bulunan 159 gazetecinin bir an önce serbest bırakılması çağrısı  yaparak konuşmasını tamamladı.

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ise özgür basının hem denetim hem de ülke demokrasisi açısından çok önemli olduğunu vurguladı, özgür basının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu söyledi.

Basın özgürlüğünün halkın özgürlüğü anlamına geldiğini ifade eden Siber, ne pahasına olursa olsun bundan vazgeçilmemesi gerektiğini belirtti.

Gecede Basın Teşvik Ödülleri de sahiplerini buldu. Gazete haberciliği dalında Mert Özdağ, Görsel Habercilik dalında Özlem Tüylüoğlu, Fotoğrafcılık dalında, Uğur Kaptanoğlu, Röportaj dalında Simge Çerkezoğlu, TV Haber Programı dalında Aysu Basri Akter, Haber Spikeri dalında Bilge Kaan Taşçı, TV Haber İçerikli Görüntü dalında Ali Sağdıç, Genç Yetenek dalında Ali Kişmir, Barış Gazeteciliği dalında ise Esra Aygın ödüle laik görüldü.

Kaynak: BRT



Benzer Haberler

Türkiye Süper Lig’de şampiyonluk yarışı son iki haftaya kaldı

NTV

İsrail hapishanelerinde Anneler Günü: “Kadınlar işkence görüyor”

NTV

Yedikonuk’a 70 metrelik beton bariyer yapımı tamamlandı

TAK

ABD’de, domuz böbreği nakledilen ilk hasta hayatını kaybetti

AA

Şiddetli yağışlar Gazimağusa’da etkili oldu

TAK

Offroad şampiyonası Altındağlı anı yarışı ile başladı

Voice Kıbrıs Haber