FeaturedKIBRIS

“Dün itibarıyla elektronik bileklikle ev karantinası başlamıştır”

Başbakan Ersan Saner, dünden itibaren yurt dışından gelen herkesin elektronik bileklik uygulamasıyla evlerinde karantinaya girmeye başladıklarını açıkladı.

Başbakan Ersan Saner, karantina otellerinde sadece Koronavirüs pozitif kişilerin kalacağını duyurdu.

Sağlıkta başarılı bir çalışma yürütüldüğünün altını çizen Başbakan Saner, yakalanan bu başarı ile sağlık koşullarını koruyarak ama ekonomiye de güç katacak kararların üretildiğini kaydetti.

Başbakan Ersan Saner, dünden itibaren karantina koşullarını elektronik bileklikle gerçekleştirmeye başladıklarını ifade ederek, yurt dışından gelen herkesin elektronik bileklikle evlerinde karantinaya girmeye başladıklarını belirtti.

Başbakan Ersan Saner, Koronavirüs vakalarında düşüş yaşanmasının ardından ekonominin canlanması kapsamında yeni açılımlar yaptıklarını belirterek, geçtiğimiz hafta Cuma günü yayınlanan kararlara işaret etti.

Kapalı devre turizm kapsamında charter seferlerin sayısını 4’ten 10’a yükselttiklerinin de altını çizen Başbakan Saner, sadece kapalı devre turizm için gelecek özel jetlerin de serbest bırakıldığını belirtti.

Saner şöyle devam etti:

“10 Haziran itibariyle de ‘çift aşılı çift PCR’lı ve antikor üretmiş olan kişilerin ülkemize gelmesi için DSÖ’nün yapmış olduğu renk skalasına göre ‘kırmızı, turuncu, sarı ve yeşil’ olmak üzere ülkemizi nasıl ziyaret edebilecekleri konusunda her türlü karar üretilmiştir. Bu konuda Sağlık Bakanlığı ile tarihi 10 Haziran’dan  3 Haziran’a  çekmek için sıkı bir çalışma içerisindeyiz.”

Başbakan Ersan Saner, çift aşılı olarak ülkeye gelecek olan kişilerin nasıl tanımlanacağı yönünde bir karekod okuma sistemi ile Sağlık Bakanlığı’nın Bilgi İşlem Merkezi’nin sıkı bir çalışma yürütüldüğüne de vurgu yaparak, bu konuyla ilgili olarak ilgililerle bugün toplantı yapacağını dile getirdi.

TAK


Benzer Haberler

Meclis Komitesi heyeti Ankara temaslarını tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’deki Sınır Kapıları İdaresi: Gazze Şeridi’ndeki sınır kapıları hala kapalı

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Asgari Ücret Saptama Komisyonu bugün toplanıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (10 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Sıcaklık mevsim normallerinin 2 ile 4 derece üzerinde!

Voice Kıbrıs Haber