FeaturedSpor

Drift dalında 2023 Sporcu Olimpizm ödülü Dr. Enver Haskasap’a verildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Olimpiyat Komitesi (MOK) tarafından düzenlenen “2023 Olimpizm Ödülleri” Töreni geçtiğimiz akşam Acapulco Otel’de yapıldı.

2023 Olimpizm Ödülleri törenine, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Nihat Usta, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma Ekonomi İşbirliği Ofisi Koordinatörü Ömer Cihan, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Bayırkan, TC Gençlik ve Spor Bakanlığı KKTC Koordinatörü Mithat Tekçam, KKTC MOK Yönetim Kurulu ve gecede ödül alacak olan sporcular, spor camiasından isimler ve aileleri katıldı.

Açılış konuşmaların ardından, teşekkür plaketleri takdim edildi ve daha sonra ödüllerin verilmesine geçildi.

Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu ve Ödül Komitesince “Olimpizm Sporcu Ödülleri” kapsamında Drift sporu dalında 2023 Olimpizm ödülü Neu Drift Team pilotu Dr. Enver Haskasap’a verildi.

Haskasap ödülünü, Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Sayın Dursun Koç’tan aldı.

Uluslararası Drift spor dünyasında ülkemizi sayısız kez temsil etmiş,  elde ettiği çok sayıda başarının yanı sıra; Olimpik değerlerin benimsenmesi ve yaygınlaşması adına önemli katkıları olan, global ve bölgesel yarışlarda çok sayıda madalya kazanmış ve değerleriyle topluma örnek olan ve olmaya devam eden Haskasap, drift sporunun ülkemizde geleneksel bir yarış etkinliği olarak düzenlenmesi konusunda da maddi manevi açıdan her türlü desteği sağlamaya devam etmektedir.

Ödül töreni sonrasında basına verdiği demeçte Dr. Enver Haskasap şunları dile getirdi;

Öncelikle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Olimpiyat Komitesine, Komite Başkanı Sayın Dursun Koç’a çok teşekkür ederim, bu akşam bu güzel ödül töreni ile spor dünyamızda elde edilmiş başarılara bu başarıların takdir edilişine şahit oluyoruz. Spor evrenseldir, bu nedenle ülkemiz sporcularıyla hep birlikte kendi kimliğimizle ile dünyanın her yerinde büyük başarılara imza atacağımıza inancım tam. Bu gecede Drift sporu dalında 2023 Olimpizm ödülünü almaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Drift sporucusu olarak ülkemizi temsil etmek ve başarı ödülüne layık görülmemde katkıları olan tüm destekçilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.”


Benzer Haberler

El-Sen’den Kıb-Tek anketi… Araştırmaya katılanların yüzde 78’i ihalesiz yakıt alımına karşı

TAK

15 Temmuz darbesi okul genelgesinden çıkarıldı

TAK

Gençlik Dairesi’nin düzenlendiği Genç Enerji Video İçerik Yarışması’nın kazananları açıklandı

TAK

Güney’de kanser hastasını tedavi gördüğü merkezden kovdular

TAK

“Poliçeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Meclisten geçti

TAK

Altın fiyatlarında düşüş!

NTV