EkonomiFeatured

Dövizde son rakamlar

Sterlin – dolar – euro kaç TL? 26 Temmuz 2019 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar/TL 5,70’in altında dengelendi.

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası‘nın faiz kararı açıklamasından sonra dün 5,71’den 5,78 seviyesine kadar yükselen kur, tepki yükselişinin ardından bu düzeyde tutunamadı ve karar öncesi seviyesinin de altına geriledi.

Dolar/TL 5,66 seviyesinde seyrediyor

Euro/TL 6,30 civarında hareket ediyor.

Sterlin/TL ise 7,02 bandından işlem görüyor.

ERDOĞAN’DAN FAİZ YORUMU

TC Merkez Bankası’nın faiz indirimiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dün Merkez Bankası faizlerde düşüşe gitti. Ne oldu, battık mı, bittik mi, her şey yerle yeksan oldu mu? Piyasalar gayet normal karşıladı. Olması gereken buydu. Bu bile yeterli değil. Yıl sonuna kadar bunun kademeli şekilde devamı gerekir. Faiz düştükçe enflasyon düşer çıktıkça çıkar” dedi.

Merkez Bankası’nın yeni başkanı Murat Uysal başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştiren Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini 4,25 puan indirerek yüzde 24’ten yüzde 19,75’e çekti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun dünkü açıklamaları sonrası ABD ile Türkiye arasındaki diplomatik gelişmelerin gündemi meşgul ettiğini ifade eden analistler, teknik açıdan dolar/TL’de 5,70’in altında kapanışlarda 5,6550’nin destek, 5,7550’nin direnç olarak izleneceğini söyledi.


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber