EkonomiFeatured

Dövizde son durum

Sterlin – dolar – euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Türk Lirası, yeni yıla dolar karşısında değer kayıplarıyla başladı.

Japonya piyasalarının tatil olması nedeniyle kapalı kalması, hacimsiz işlemlerde dolar kurunu 5,8788 seviyesine kadar çıkararak 15 Ekim’den bu yana en yüksek seviyesini görmesini sağlamıştı.

Bankalararası piyasada bugün dolar 5,45 civarında güne başladıktan sonra 5,40’ın altına indi.

Euro/TL de 6,11 civarında işlem görüyor.

Sterlin/TL ise 6,81 civarında hareket ediyor.

Uzmanlar, bugün yurt içinde içinde Reel Efektif Döviz Kuru, yurt dışında Almanya’da işsizlik, hizmet sektörü PMI, ABD’de işsizlik, tarım dışı istihdam ve hizmet sektörü PMI verilerinin takip edileceğini belirtti.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın konuşmasının da piyasanın odağında olacağını ifade eden analistler, teknik açıdan dolar/TL’de 5,3420’nin destek, 5,50’nin direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

TL’Yİ NE BEKLİYOR?

Yılın ilk günlerinde küresel olarak riskten kaçış eğiliminin çok kuvvetli olduğunu ifade eden bankacılar, bunda küresel büyüme endişeleri, ABD faiz artırım hızı ve ticaret savaşlarının etkili olduğunu belirtiyor. Küresel satış baskısının hangi kuvvette devam edeceği ise TL’nin seyri açısından belirleyici olacak.

FAİZ İNDİRİMİ GELİR Mİ?

TÜFE, ekimde yüzde 25.24 ile gördüğü zirvenin ardından hükümetin enflasyonla mücadele kapsamında aldığı önlemlerin etkisiyle 2018 yılını yüzde 20.3 seviyesinden tamamladı. Aralık ayı verisinin ardından ekonomistlerin bir kısmı ilk çeyrekte TCMB’den faiz indirimi beklerken, bazı ekonomistler de baz etkisiyle sene başlarında enflasyonun yüzde 20’nin üstünde seyredebileceğini bu nedenle nisan ayından önce faiz indirimi beklemediklerini söylüyorlar.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber