EkonomiFeatured

Dövizde son durum

Dolar – euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dün düşüş eğilimini koruyan dolar/TL, 5,4621 ile 9 Ağustos’tan bu yana en düşük seviyesini gördü ve günü önceki kapanışa göre yüzde 1,68 azalışla 5,4719’dan tamamladı.

TC MERKEZ BANKASI ENFLASYON TAHMİNİNİ AÇIKLADI

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, yılın son enflasyon raporunu açıkladı. Çetinkaya, 2018 yılı enflasyon tahminini yüzde 13,4’ten 23,5’e revize ettiklerini açıkladı.

Dolar/TL, enflasyon raporunun ardından seviyesinin hemen altında dengelendikten sonra akşam saatlerinde 5,58 seviyesine çıktı.

Euro/TL de 6,32 seviyesinden işlem görüyor.

Sterlin/TL ise 7,12 civarında seyrediyor.

Avrupa’da Brexit ve İtalya’ya ilişkin endişeler ile Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, 2021’de de başbakanlık için aday olmayacağını açıklaması, euro ve sterlinin dolar karşısında değer kaybetmesine neden oluyor.

Euro/dolar paritesi, 1,1336’ya kadar gerilerken, buna bağlı olarak dolar endeksi yaklaşık 16 ayın en yüksek seviyesi olan 97,06’ya çıktı.

Teknik açıdan dolar/TL’de 5,50’nin altında kalındığı sürece düşüş eğiliminin sürebileceğini ve sırasıyla 5,35 ve 5,10 seviyelerinin gündeme gelebileceğini dile getiren uzmanlar, olası yükselişlerde ise 5,67’nin direnç konumunda olduğunu kaydetti.


Benzer Haberler

Sertab Erener 21 yıl sonra Eurovision sahnesinde

NTV

Büyük Hamam kapılarını yeniden halka açıyor

Voice Kıbrıs Haber

Ersin Tatar bugün KKTC’den ayrılarak Gambiya’ya gidiyor

Voice Kıbrıs Haber

278 sürücü süratli araç kullanmaktan rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Park halindeki 2 araç alev aldı

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da uyuşturucu: 1 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber