EkonomiFeatured

Döviz kurlarında son durum

Dolar – euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolarda kademeli yükseliş devam ederken Merkez Bankası’nın merakla beklenen faiz kararı da belli oldu.

Ekim ayı toplantısını yapan TCMB Para Politikası Kurulu, politika faizini beklentilere paralel 5 puan artırarak yüzde 35’e yükseltti.

Piyasa beklentileri doğrultusunda gelen karar sonrası dolar/TL 28,15, euro/TL 29,67 seviyesinde hareket ediyor.

İSRAİL FİLİSTİN ÇATIŞMASI

İsrail-Filistin çatışması varlık fiyatları üzerinde risk oluşturmaya devam ederken, konuya ilişkin haber akışı İsrail’in Gazze’ye kara harekatı düzenleyebileceği ve çatışmaların daha geniş bir coğrafyaya taşınabileceği endişesinin güçlü kalmasına neden oluyor.

Konuya ilişkin gelişmeler yakından takip edilirken, ABD’de açıklanan makroekonomik veriler ülke ekonomisinin atılan sıkı para politikası adımlarına karşın dirençli kalmayı sürdürdüğüne işaret ediyor.

Dün ABD’de açıklanan verilere göre, yeni konut satışları 759 binle tahminlerin üzerinde gerçekleşti. Öte yandan, ABD’de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranının yüzde 8’e yaklaşmasıyla mortgage başvuruları 1995’ten bu yana en düşük seviyede kalmaya devam etti.

Bu durum piyasalarda belirsizlikleri artırırken, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) sıkı para politikasını beklenenden daha uzun süre devam ettirebileceği endişesini destekledi.

ABD ekonomisinin sıcak kalmaya devam etmesi tahvil piyasalarında satış baskısının yeniden güçlenmesine neden olurken, ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi dün yaklaşık 15 baz puan yükselerek yüzde 4,96’ya çıktı.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ise Fed’in gelecek üç toplantıda da büyük ihtimalle politika faizini sabit bırakacağı yönündeki tahminler güçlü kalmaya devam etti.

ECB KARARI BEKLENİYOR

Bugün Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) para politikası kararları ve ECB Başkanı Christine Lagarde’ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalar yatırımcıların odağında bulunuyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ECB’nin bu hafta 3 temel politika faiz oranını sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Analistler, ECB’nin ekonomiye yönelik projeksiyonlarının ise aralık ayındaki toplantıda yenileneceğini aktararak, bu toplantıda emtia fiyatlarındaki oynaklığın bankanın politikalarını nasıl etkileyebileceğine ilişkin belirsizliklere yönelik yönlendirmelerin önem arz ettiğini bildirdi.

İşte KKTC döviz kurlarında son durum:


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber