EkonomiFeatured

Döviz kurları yeni haftada yükselişini sürdürüyor


Sterlin – dolar – euro kaç TL? 29 Mart 2021 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru, geçen hafta TCMB yönetiminde yaşanan değişikliğin ardından çıktığı 8 TL üzerindeki seviyesini koruyarak güne başladı.

Dolar/TL 8,20’lerde seyrediyor.

Euro/TL ise 9,66 civarında işlem görüyor.

Sterlin/TL ise 11,28 civarında hareket ediyor.

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Bloomberg’in yazılı olarak sorularını yanıtladı. Kavcıoğlu, başkanlığında ilk faiz kararının verileceği nisan ayında veya sonraki aylarda gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu (PPK) toplantılarında “hemen faiz indirileceği önyargısını” doğru bulmadığını belirtti.

Dolar endeksi yüzde 0,1 artışla 92,8 seviyesinde bulunurken, euro/dolar paritesi bir önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalışla 1,1788 seviyesinde dengelendi.

Paskalya nedeniyle yurt dışı piyasalarda kısa bir hafta olacak, öne çıkan en önemli veri ise ABD’den gelecek istihdam rakamları olacak.

Fed son toplantısında, 10 yıllıklardaki yükseliş nedeniyle erkene çekilen faiz artışı beklentisini istihdam piyasasını olumsuz etkileyeceği nedeniyle reddetmişti.



Benzer Haberler

Sokakta rahatsızlık yapan 2 alkollü şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa ve Güzelyurt’ta uyuşturucu: 4 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

2 günde 5 yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa-Girne Anayolu ve Kaleburnu’nda kaza: 2 yaralı!

Voice Kıbrıs Haber

Asgari ücret arttı, trafik cezaları da güncellendi

Voice Kıbrıs Haber

Güneyde “kokain üretme fabrikası” çökertildi

TAK