FeaturedKIBRIS

Dördüncü Cumhurbaşkanı Akıncı “Kıbrıs’ı tam bir çıkmaza sürüklemek her türlü rasyonellikten uzak bir politikadır”

Dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kapalı Maraş’ta yürütülen politika nedeniyle tüm uluslararası örgütlerin ve ülkelerin desteğini alamayan ve kınanan politikalarla tam bir yalnızlaşma süreci içine girildiğini açıkladı.

Akıncı sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 1974 Temmuz’unda Yunan cuntasının Kıbrıs’ta yaptığı enosis amaçlı darbeye karşı Türkiye’nin askersel müdahalesinin başarıya ulaşmasında önemli etkenlerden birinin, o dönem yürütülen diplomasi ile uluslararası örgütlerin ve hemen hemen tüm dünya devletlerinin desteğinin sağlanmış olması ödeneğini verdi.

Akıncı, 47 yıl sonra bu açıdan değerlendirme yapıldığında, gelinen noktanın hazin olduğunu kaydetti.

Açıklama şöyle devam etti:

“Tüm uluslararası örgütlerin ve ülkelerin desteğini alamayan ve aksine kınanan politikalarla tam bir yalnızlaşma süreci içine girilmiştir. Destek bulmayacağı başından belli bir anlayışla zamana oynayıp, gerçekte vilayetleştirme amacını ileriye taşırken; Maraş açılımı diyerek Kıbrıs’ı tam bir çıkmaza sürüklemek her türlü rasyonellikten uzak bir politikadır. Kıbrıslı Rum lidere uluslararası alanda hak etmediği bir siyasi rahatlık sağlayan ve ranttan başka gailesi olmayanları sevindirmekten öte işlevi olmayan bu anlayış batağa saplanmaya mahkumdur.”

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Ürün fiyatları tarladan market rafına gelene kadar 3 kat artıyor

TAK

Uluslararası Film Festivali’nin jüri üyeleri belli oldu

TAK

Askeri bölgeyi ihlal edip güneyden uyuşturucu aldı!

Voice Kıbrıs Haber

Piyasaların merakla beklediği veri açıklandı

AA

Çöplük alanda başlayan yangın rüzgarın etkisiyle geniş alana yayıldı!

Voice Kıbrıs Haber

AB’den Lübnan’a yönelik 1 milyar euroluk destek paketi

TAK