EkonomiFeatured

Dolar kurunda kasırga kopacak!

Dolar TL ne kadar olacak? Seçimin etkisi dolara ne olacak gibi soruların yanıtı yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Uzmanlar dolar kurunda felaket için tarih verdi. Dolar o tarihte 25 TL’ye yükselecek.

Elinde dolar olan ve dolar borcu olan milyonlarca yatırımcıyı yakından ilgilendiren son dakika açıklaması uzmanlardan geldi. Türkiye adım adım 14 Mayıs seçimlerine ilerlerken Piyasalar son derece hareketli. Özellikle Merkez Bankası’nın verdiği faiz kararları sonrasında hızlı yükselişe geçen dolar kurunda hareketlilik devam ediyor. Kapalı çarşıda Dolar kuru 20 TL’nin üstüne çıktı. Bir yandan yükselen dolar endişe yaratırken bir yandan da seçim sonrası neler olacağı merak ediliyor.

Uzmanlar 14 Mayıs seçimlerinin dolara etkisini değerlendirdi. Elinde dolar olanlara dolar bozucu olanlara çok önemli uyarılar geldi. Dolar kuru 14 Mayıs’tan sonra resmen çıldıracak. Uzmanlar 1 doların 25 TL olacağı tarihi açıkladı. Dolar borcu olanlar bir an önce kapatsın. Çünkü o tarihte dolar resmen uçuşa geçecek. Dolar kuru son dakika gelişmeleri ve tüm detaylar haberimizde…

1 DOLAR O TARİHTE 25 TL’YE YÜKSELECEK
Profesör Doktor Özgür Demirtaş, vatandaşı korkutan Dolar kuru uyarısını sosyal medya hesabından yaptı. Yaklaşan 14 Mayıs seçimlerinin dolar kurunda çok etkili olacağını belirten Özgür Demirtaş, Kapalıçarşı’da doların şu anki satış fiyatının 20 TL olduğunu söyledi. Tabeladaki 19,40 TL seviyelerinin yanıltıcı olduğunu belirten Özgür Demirtaş, asıl büyük patlamanın ise 14 Mayıs seçimleri sonrasında yaşanacağını dile getirdi.

Dolar kurunun seçim süreci boyunca baskı altında tutulacağını ancak 15 Mayıs tarihi itibarıyla büyük patlamanın yaşanacağını söyleyen Özgür Demirtaş 25 TL seviyelerine işaret etti. 15 Mayıs gününden itibaren dolar TL’nin 25 TL seviyelerine ulaşacağını belirten Demirtaş, 2023 yılının sonlarına doğru ise doların 26 TL seviyelerine kadar yükseleceğini ifade etti.

DOLAR BORCU OLANLAR İÇİN KRİTİK UYARI

Özgür Demirtaş’tan dolar borcu olanlar için de kritik uyarı geldi. Mayıs ayında dolar Borcunu ödemek için son fırsatların geleceğini belirten Özgür Demirtaş, artık doların düşmesinin mümkün olmadığını belirterek bu seviyelerden borçların ödenmesi gerektiğine dikkat çekti.

15 Mayıs tarihinde dolarda dananın kuyruğunun kopacağını da sözlerine ekleyen Profesör Doktor Özgür Demirtaş, seçimleri kimin kazandığının önemli olmadığını Türkiye’nin kaderinin 15 Mayıs’ta değişeceğini dile getirdi. Kötü bir senaryonun Türkiye’yi beklediğini de belirten Demirtaş, borcu olanların bir an önce kapatması gerektiğini elinde dolar olanların ise yatırımlarını saklaması gerektiğini savundu.


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK