FeaturedKIBRIS

Doherty: Olayları izliyoruz ve ona göre hareket edeceğiz

Doherty

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kıbrıs Büyükelçisi Kathleen Ann Doherty, Güney Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB) içerisindeki olayları izlemekte olduklarını ve olaylara göre hareket edeceklerini söyledi.

Rum haber kaynaklarına göre, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis ile bugün görüşen Doherty, meselenin çözülmesi ve Kıbrıs sorunu müzakerelerinin yeniden başlaması ümidini dile getirdi.

Anastasiadis ile verimli bir görüşme yaptıklarını belirten Doherty, Anastasiadis’e ABD’nin, Güney Kıbrıs’ın MEB’indeki kaynakları araştırma ve değerlendirme hakkı bulunduğunu kabul ettiğini ilettiğini ve Doğu Akdeniz’deki konuların, kendilerini ilgilendirdiğini tekrarladığını kaydetti.

Doherty, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un, geçen hafta Ankara’ya yaptığı ziyarette, bu konuyu Türk yetkililerle görüştüğünü de belirtti. Exxon Mobil şirketinin de Güney Kıbrıs’ın MEB’ine gelmesinin beklendiği konusundaki bir soruya ise Doherty, bugün acil konuları görüştükleri ve ne olacağını görecekleri yanıtını verdi.


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber