FeaturedKIBRIS

“Doğu Akdeniz’deki gerginliğe son verilmeli”

Sol Hareket adına yazılı açıklamada bulunan Abdullah Korkmazhan, Kıbrıs’ta doğal gaz konusunun kapsamlı çözüm yönünde bir katalizör olarak kullanmak yerine, gerginlik ve çatışma nedeni haline getirilmesinin savaş dahil ciddi tehditler oluşturduğunu savundu.

Doğal gaz konusunun sorumlulukla ele alınması gerektiğinin ve tüm Kıbrıslıların çıkarları ve bölgesel barış yönünde değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Korkmazhan, Doğu Akdeniz’deki gerginliğe son verilmesini talep etti.

Doğal gaz konusunun Kıbrıs sorunu ile doğrudan bağlantılı olduğunu, Kıbrıs sorunu çözüme kavuşmadan doğal gaz konusunda ne Kıbrıslı Türklerin ne de Kıbrıslı Rumların isteklerinin tam anlamı ile gerçekleşeceğini vurgulayan Korkmazhan, gerginlik politikasının her iki tarafça da terk edilerek, müzakerelerin kaldığı yerden biran önce başlamasının ve Kıbrıs’ın federal bir temelde yeniden birleşmesinin şart olduğunu kaydetti.

Kıbrıs ve bölgemiz askersizleştirilmelidir!

Doğu Akdeniz’de süregelen gerginliğin Kıbrıs sorununun ötesinde emperyalist güçlerin çıkar çatışması olduğunun altını çizen Korkmazhan, emperyalist güçlerin Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’daki güç mücadelesinin, bölge halklarını da savaş riski ile yüz yüze bıraktığını savundu.

Suriye’de yıllardır devam eden savaşın perde gerisinde ABD ve Rusya gibi devletlerin bölgesel çıkar ve güç yarışının bulunduğunu, bu savaşta kayıplar yaşayan ABD’nin Kıbrıs’ı merkezine yerleştirdiği yeni bir Doğu Akdeniz stratejisi geliştirdiğini ve bölgede kendine yakın devletler ile kurduğu askeri ittifaklarla gerginlik ve çatışmaları körüklediğini kaydeden Korkmazhan, ABD’nin bölge de çıkarlarını korumak için Doğu Akdeniz bölgesini askerileştirme politikasına karşı çıkılması gerektiğini kaydetti.

Türkiye’nin Kıbrıs’ta deniz ve hava üssü arayışı içerisinde olduğu ve bu yönde çalışmalar yürütüldüğü yönündeki haberlerin endişe verici ve kabul edilemez olduğunu vurgulayan Korkmazhan, Kıbrıs’ın ve bölgemizin tüm silah ve askerlerden arındırılmasını talep ettiklerini vurguladı.


Benzer Haberler

Sahte pasaport zanlıları cezaevine gönderildi

Voice Kıbrıs Haber

Holguin, Cumhurbaşkanı Tatar ile görüşmesi sonrası basına konuştu: “Artık sorumluluk liderlerde”

TAK

Tatar “Holguin’den beklentim gerçekleri, yaşananları en iyi şekilde tahlil edip raporuna yansıtmasıdır”

TAK

Kıbrıs, “Liar” ile Eurovision finalinde

KHA

Altın fiyatlarında son durum

NTV

Yağmurlu hava geliyor

TAK